Vlees en Bier tour door Amersfoort

Of we mee wilden op een Vlees en Bier tour door Amersfoort ? Natuurlijk! Amersfoort is een super leuke stad, maar ik was wel benieuwd naar de relatie tussen Amersfoort en vlees en bier. Dus ik ging om half 10 een zaterdag naar Amersfoort en de eerste stop was een pub. Het was een beetje een regenachtige dag, maar de Vlees en Bier tour was super!

Vlees en bier tour Amersfoort

Rondleiding Amersfoort

Nee, natuurlijk begonnen we niet vroeg in de ochtend met bier, maar wel met een kopje cappuccino in de Long John pub. We kregen een rondleiding door Harald Ket van Amserfoorte Gidsen door de stad. Sommige van jullie zullen wel weten dat ik zelf ook bier gebrouwen heb ( wil ik nog heel graag mee verder!), maar dat Amersfoort de bierstad van Nederland was? Dat wist ik echt niet! In plaats van 2 liter water dronken de mensen hier vroeger 2 liter bier.. We kregen informatie over de stad, over de varkensmarkt en het gedeelte waar de vis werd verkocht. We zagen een aantal panden die vroeger een brouwerij waren. We kwamen ook bij de brouwersgracht. Omdat hier het water vroeger zo goed was en een laag zuurtegraad had werd hier het bier mee gebrouwen. De mensen mochten het water (hier) gratis pakken, want dan werd er meer bier gebrouwen en daar kwam dan weer meer belastinggeld van.

Met de TukTuk naar Hoeve Ravenstein

En toen… stonden we te wachten op een hoekje en kwam echt het vetste vervoersmiddel ooit aanrijden. Een TukTuk. Het was wel knus, maar o wat was dat tof. Ik wil er nu zelf ook 1 met allemaal citroenen erop. We gingen naar Hoeve Ravenstein in Baarn, waar ze een grote moestuin, koeien, een boerderijwinkel en een boerderijterras hebben. In de boerderijwinkel verkopen ze onder andere vleespakketten, groenten en kaas. We aten er een heerlijk carpaccio, tartaar en een chocoladetaart met bier en bacon. Ik kocht een kaas met lavendel en (natuurlijk) citroen. Terug met de TukTuk en we waren een chocolademilkshake.

Bitterballen, vlees en Rock city beers

We gingen eerst nog even naar het Lokaal, om vervolgens weer het centrum in de te gaan. De kroketten van Van Gogh zijn geniaal en dat mag ook wel als je weet hoe lang ze bezig zijn geweest met de recepten. Bij de vier broers genoten we van een vis en vleesplateau. We maakten nog een stop bij bierwinkel hop, waar ik ananasbier vond. Moest ik hebben! Vervolgens gingen we op het terras zitten van hete kolen. Een tof restaurant met een geweldige barbecue en waar alle mensen die er werken met alles mee helpen, zo ook het bedenken van nieuwe gerechten. We kregen een plankje met voorgerechtjes en dronken er bieren van Rock City beer bij. We zaten gelukkig droog en hebben nog kunnen genieten van een aantal biertjes.

Thanks stichting citymarketing regio Amersfoort, Stoer in Smaak en alle ondernemers waar we wat hebben mogen proeven en langs mochten komen. Het was een super leuke dag!

We werden voor deze tour mee gevraagd, maar dit heeft geen invloed op onze mening

No Comments

Geef een reactie