Vietnamese noedelsalade met garnalen

Ongeveer een jaar geleden gingen we in Utrecht lunchen bij een heel klein zaakje genaamd Kimmade Streetfood. We waren nieuwsgierig en zagen dat er vaker een rij stond. Dat voor een klein zaakje met maar 4 tafeltjes en geen toilet. Dan moet het wel lekker zijn toch?! Hier begon mijn passie voor de Vietnamese keuken. Lichte maaltijden die perfect in balans zijn door de zure, pittige, frisse en hartige smaken. Het bracht mij op een idee om zelf een Vietnamese noedelsalade met garnalen te maken.

Vietnamese noedelsalade met garnalen

Ingrediënten (2 personen):
– 1 pak rijstnoedels
– 1 bakje 150 gram (gekookte) garnalen
– geraspte (rauwe) wortel
– geraspte (rauwe) biet
– 1/4 bosje verse koriander
– 1/4 bosje verse munt
– 1/2 komkommer (reepjes)
– 1/2 rode peper (dunne ringetjes)
– Hoisinsaus*

Dressing:
– 1 eetlepel kokosbloesem suiker
– 2 eetlepels rijstazijn
– 1 citroen of limoen

Benodigdheden:
– Handrasp
– twee mooie kommen
– 2 paar stokjes

Bereidingswijze:

1. Kook de rijstnoedels volgens recept beetgaar (achter op de verpakking).
2. Snijd de groentes in blokjes/reepjes en de rode peper in dunne ringen.
3. Meng de citroensap met de rijstazijn en kokosbloesem suiker. Rasp de citroenschil over de groente.
4. Mix alle groente met de dressing, pluk de koriander en munt blaadjes en meng samen met de salade.
5. Giet de rijstnoedels af en meng met de rest van de salade. Leg de garnalen op de salade en besprenkel de Hoisinsaus naar smaak over de salade.

Houd je niet van koriander of munt? Geen probleem deze kan je ook weg laten en vervangen met Thaise basilicum of bieslook. Zo krijgt je gerecht toch weer wat meer smaak!

*Hoisinsaus is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, (veel) knoflook, rode pepers en suiker. Wordt veel in de Chinese en Vietnamese keuken gebruikt om vlees, vis en soep (pho) op smaak te brengen. Hoi Sin betekend zeedieren in het Kantonees.

No Comments

  • Reply Laura | Travelvibe 15 september 2017 at 12:18

    Wat een heerlijk recept! Die noteer ik voor dit weekend!

  • Geef een reactie