Vegetarische hamburger op briochebrood en pickles

Vegetarische hamburger op briochebrood en pickles

Het is zover! De vegetarische week is ingegaan en ik doe daar graag aan mee! Het mag wel eens afgelopen zijn dat we allemaal dagelijks vlees eten als carnivoren. Een beetje minderen mag wel, en weet je wat? Vegetarisch eten kan super lekker zijn. Ik heb een vegetarische hamburger op briochebrood, pickles en basilicum mayonaise gemaakt, in samenwerking met Boon.


Boon bonen

Oud HAS student Micheal Luesink heeft tijdens zijn studie het bedrijf Boon opgezet. Een bedrijf met 100% vegetarisch producten, gemaakt van bonen. De meeste vegetarische producten worden gemaakt met soja of andere ingrediënten. Dat maakt Boon dan ook zo uniek. In deze producten zitten namelijk enorm veel voedingsstoffen, alle producten zijn vol van smaak en het vult ook nog eens.


Wil je meer vegetarische recepten? Maak dan eens kleurrijke salade met pita croutons!


Deze producten zijn beschikbaar gesteld door Boon.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Vegetarische hamburger op briochebrood en pickles

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord basilicum mayonaise, bonenburger, boon, briochebrood, chiliburger, gezond, hamburger, hartig, pickles, vegetarisch, zomer
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
  • Bakpan
  • staafmixer
  • Kaasschaaf
INGREDIËNTEN
  • 2 briochebroodjes te koop bij de bakker
  • 2 chiliburgers van Boon
  • 1 halve courgette
  • 3 gekleurde wortels
  • 4 el natuurazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 4 sla blaadjes naar keuze

Basilicum mayonaise:

  • 100 ml olijfolie
  • 1 ei
  • 1 citroen biologisch
  • 1/2 tl honing
  • 1 handvol verse basilicum blaadjes
  • peper en zout
BEREIDING
  • Maak met de kaasschaaf dunne slierten van de wortels en de courgette. Leg ze daarna in een bak en voeg hier de azijn, olijfolie, honing aan toe. Breng vervolgens op smaak met zout en peper. Zet de bak in de koelkast, zodat de groenten even kunnen weken.
  • Zet vervolgens een bakpan op middelhoog vuur en voeg wat olie of bakboter toe. Zorg er voor dat ze aan beide kanten goudbruin en warm zijn.
  • Snijd nu de briochebroodjes door midden en zet de oven op grill stand. Leg de broodjes voor 5 min. in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn geworden.
  • Smeer als laatste de basilicum mayonaise over de broodjes en beleg het verder met de hamburger, sla en pickles (frisse groente).
Basilicum mayonaise maken
  • Mix het ei in een kom met een staafmixer. Blijf doorgaan met mixen totdat er een binding ontstaat.
  • Voeg vervolgens druppeltjes olijfolie aan toe en blijf goed mixen.
  • Voeg nu de citroenrasp en verse basilicum toe en blijf mixen totdat er een witte gladde massa ontstaat.
  • Voeg vervolgens naar smaak nog wat peper en zout, druppeltje honing en eventueel wat citroensap aan toe.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

40 reacties

  1. Wauw, wat ziet dit er goed uit! Ik ben ook zeker voor vlees consuminderen. Als ik soms zie wat mensen aan vlees weg-eten op een bbq, dan denk ik altijd “Zoveel vlees eet je thuis toch ook niet bij een enkele avondmaaltijd, doe effe normaal!” Vind Boon een mooi merk en wat tof dat jij er aandacht aan schenkt! xxx

  2. Wat een leuke combi zo met dat Briochebrood! Ik moet zelf zeggen dat ik te weinig vegetarisch eet, misschien maar eens mee beginnen.

  3. Ik ben het zeker eens met het feit dat er af en toe vegetarisch gegeten kan worden.. maar ik vind een biefstukje toch echt wel té lekker! Tegenwoordig zijn er inderdaad genoeg vleesvervangers die goed te eten zijn. Je broodje ziet er heerlijk uit op de foto’s!

  4. Laatst hadden we een aantal vegetariërs bij een BBQ. Ik heb toen dahl hamburgers gemaakt. Dat was zo lekker, dat we nu vaker vegetarisch bbq-en. Dit recept gaan we zeker uitproberen!

  5. Nomnom, deze ga ik ook zeker een keer proberen! Ik eet sowieso geen vlees, dus dit is een heel fijn recept. Thanks 😀 Ik ben benieuwd hoe de meatless week gaat bevallen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte