Tortizza met Castello blue

Het is tijd voor tortizza! Ook wel tortilla pizza genoemd. Het is lekker, snel klaar en toch net iets minder slecht dan pizza. We gaan aan de slag met Castello crumbled blue cheese. Gemakkelijk om te verdelen over een pizza voor een subtiele smaak van blauwe kaas. Dit recept is geschikt voor avondeten, maar je kunt het ook prima serveren als snack. Zeker als je vrienden of familie op bezoek krijgt. Hierbij het recept van tortizza met Castello Blue crumbled met vijgenjam!

Tortizza met Castello blue en vijgenjam

Ingrediënten (2 personen of als snack):
4 wraps (volkoren of mais)
125 gr. Rucola
1 citroen
4 tomaten
Extra vierge olijfolie
Peper & zout
Castello crumbled blue cheese
Vijgenjam

Bereidingswijze:
1. Verwarm een oven voor op 180 graden.
2. Snijd de tomaten in partjes en doe in een kom met de rucola. Maak een dressing met de sap van een halve citroen, 2 el. olijfolie, peper en zout en 2 tl. vijgenjam.
3. Meng de dressing door de rucola en tomaten, de salade serveer je straks op de tortizza.
4. Verdeel de castello crumbled blue cheese over de tortilla’s. Bak de pizza 5 – 7 minuten in de oven. Serveer de pizza met de salade en nog wat extra vijgenjam. Het zoete van de jam is lekker bij het hartige van de kaas

Tip:
Voor variatie kun je ook nog rauwe ham toevoegen! Leg de rauwe ham dan pas op de tortizza wanneer deze afgebakken is.

1 Comment

  • Reply saskiameuldijkSaskia 26 september 2016 at 18:51

    tortizzaaaa yummy!

  • Geef een reactie