Tomaten curry met kippendij en mangosalade

‘’Één keer in de zoveel tijd maak ik een gerecht met de producten van Patak’s! De variant 2-step Curry Jalfrezi is nét nieuw. Ik heb er een eigen draai aangeven. Zelf houd ik van Indiase curry met mango. In Den Bosch heb je een goed Indiaas restaurant, waar je deze heerlijke combinatie kan afhalen. Deze tomaten curry heb ik hier op geïnspireerd. Vandaag het recept voor tomaten curry met kippendij en mangosalade!

Wat maak jij met pataks?

Tomaten curry met kippendij en mangosalade

Ingrediënten (4 personen):
1 Patak’s 2-step Curry Jalfrezi
500 ml kokosmelk (houd je van pittig? Dan kun je ook 300 ml gebruiken)
500 gram kippendij vlees
500 gram cherrytomaatjes
1 (grote) mango
1 courgette
4 Patak’s naanbroden (zijn per twee verpakt)
1 bosui
½ rode peper
¼ bos koriander (naar smaak toevoegen)
½ limoen
1,5 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze:
1.Snijd de kippendij in even grote stukken (zodat het een gelijke garing krijgt).
2. Hak de rode peper totdat je kleine stukjes overhoudt, snijd de bosui in dunne ringen en de courgette in gelijke stukken.
3. Snijd ¾ mango in (gelijke) kleine blokjes en de rest in dunnen repen.
4. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in de pan en bak de kippendij stukjes tot ze dichtgeschroeid zijn. Voeg wat sap van de limoen toe, zo blijft het vlees malser en geeft het de curry een frisse smaak. Voeg ook wat rode peper toe.
5. Strooi als eerste de kruidenmix over de kippendijen en laat even meebakken, voeg dan de saus, courgette en cherrytomaatjes toe. Zet het vuur iets lager en laat het 10 minuten pruttelen.
6. Verhit de naanbroden in een pan of even in de oven.
7. Voeg de kokosmelk en de reepjes mango toe aan de curry. Verwarm nog ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

Mangosalade:
1. Meng de mango blokjes met een paar dunne schijfjes rode peper, wat sap van de limoen en een theelepel zonnebloem olie.
2. Mix alles even door elkaar en breng met een snufje zout en peper op smaak.

Maak het bord op en bestrooi eventueel nog met wat koriander en bosui naar smaak.
Tip: heb je stevige trek? Voeg dan wat (kokos) rijst toe aan het gerecht.

Eet smakelijk!

1 Comment

  • Reply Indian wok met gele rijst, gebakken ananas en crispy tofu - Foodiesign 21 maart 2016 at 18:01

    […] je toch een vleesgerecht? Probeer dan de tomaten curry met kippendij en mangosalade. Ook […]

  • Geef een reactie