Spaghetti al nero met kip en citroensaus

Spaghetti al nero met kip en citroensaus

Deze fantastische Spaghetti al nero hebben we in Toscane op het vliegveld tijdens ons Parrano reisje gekocht. Wauw, zwarte spaghetti! Dit recept heeft alles wat een herfstige maaltijd nodig heeft.  Maar toch valt het op dat in Italië de pasta altijd nóg lekkerder is! Dat komt vast door de romantische eetbeleving in dit land. Spaghetti al nero met kip en citroensaus is verfrissend lekker! Deze spaghetti soort koop je bij delicatessenwinkels, supermarkten of online.


Spaghetti al nero

Deze zwarte spaghetti is echt het zoeken waard. Wie is er niet gek op krokante kip én pasta? Deze kip is gepaneerd met naturel chips, dat zorgt voor een extra krokante bite! Gecombineerd met het zachte van de spaghetti al nero en het romige en frisse van de citroensaus en het zoete van de venkel.

Eet smakelijk!


Gek op pasta? Probeer dan eens Griekse risotto!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
spaghetti al nero met krokante kip, citroensaus en venkel

Spaghetti al nero met krokante kip en citroensaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord citroen recepten, gepaneerde kip, Italiaanse recepten, krokante kip
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • Sauspan
  • citruspers
  • Frituurpan of air fryer
INGREDIËNTEN
  • 700 gram kipfilet *poelier en/of biologisch
  • 300 gram spaghetti al nero *kan ook met normale spaghetti
  • 1 grote biologische citroen
  • 1 pakje sojaroom
  • 1/2 pakje gezouten roomboter Lurpak is een aanrader
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml witte wijn
  • 30 gram geraspte belegen kaas
  • 400 gram venkel
  • 1 zakje rucola
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 200 gram paneermeel
  • 100 gram naturel chips verkruimeld
BEREIDING
  • Snijd eerst de ui in gelijke ringen en hak de knoflook fijn. Zet vervolgens de sauspan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook aan en voeg vervolgens de wijn, citroensap en zest toe. Laat het zachtjes inkoken.
  • Paneren van de kip
  • Als eerste maak je de kip schoon en snijd de in gelijke stukken. Voeg de bloem, eieren (los geklopt) en paneermeel met naturel chips, apart in een bakje. Voeg bij de eieren nog peper, zout en citroenrasp toe.
  • Haal de kip door de bloem, vervolgens door het eimengsel en als laatste het paneer mengsel. Bedek alles!
  • Als gevolg zet de frituurpan aan en gebruikt schoon frituurvet. Verdeel per keer een paar kip stukken in de frituur en laat goudbruin worden. Als ze allemaal gaar zijn bestrooi je ze met zout en bedek je de schaal met zilverfolie.
  • Citroensaus
  • Snijd eerst de onderkant van de venkel af en daarna in kleine stukken en voeg dit toe aan de citroensaus.
  • Voeg nu de sojaroom en roomboter toe en laat inkoken tot het een romige saus is geworden. Blijf roeren en voeg nog wat geraspte kaas toe waardoor je een romige dikke saus krijgt!
  • Als laatste zet je water op het vuur en voeg een olijfolie toe, als het water kookt voeg je de spaghetti al nero toe en kook tot het al dente (beetgaar) is.
  • Maak het bord mooi op en verdeel als laatste nog wat rucola over de maaltijd. Eet smakelijk!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

16 reacties

  1. Apart zeg, had die zwarte spaghetti nog niet eerder gezien. Jammer dat ik geen vis lust, maar is denk ik ook prima te maken met gewone spaghetti.

  2. De samenstelling klinkt overheerlijk, maar die zwarte spaghetti daar moet ik wel aan wennen. Gelukkig ben ik niet schuw om iets nieuws te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte