spaghetti el nero

Spaghetti al nero met kip en citroensaus

Deze fantastische Spaghetti al nero hebben we in Toscane op het vliegveld tijdens ons Parrano reisje gekocht. Wauw, zwarte spaghetti! Dit recept heeft alles wat een herfstige maaltijd nodig heeft.  Toch valt het op dat in Italië de pasta altijd nóg lekkerder is! Dat komt vast door de romantische eetbeleving in dit land. Spaghetti al nero met kip en citroensaus is verfrissend lekker! Deze spaghetti soort koop je bij delicatessenwinkels, supermarkten of online. Echt het zoeken waard!

Wie is er niet gek op krokante kip? Deze kip is gepaneerd met naturel chips, dat zorgt voor een extra krokante bite! Gecombineerd met het zachte van de spaghetti al nero en het romige en frisse van de citroensaus en het zoete van de venkel.

Spaghetti al nero met krokante kip en citroensaus

Ingrediënten: (4 personen)
700 gram kipfilet
300 gram spaghetti al nero
1 grote biologische citroen
1 pakje sojaroom
1/2 pakje gezouten roomboter (Lurpak is een aanrader)
1 grote witte ui
2 teentjes knoflook
100 ml witte wijn
30 gram geraspte belegen kaas (Parrano Robusto)
400 gram venkel
1 zakje rucola
3 eetlepels bloem
2 eieren
200 gram paneermeel 
100 gram naturelchips (verkruimeld)

Benodigdheden:
Handrasp
Sauspan
Frituurpan of air fryer

Bereidingswijze:
1. 
Snijd de ui in gelijke ringen en hak de knoflook fijn. Zet vervolgens de sauspan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook aan en voeg vervolgens de wijn, citroensap en zest toe. Laat het zachtjes inkoken.

Paneren van de kip
2. Als eerste maak je de kip schoon en snijd de in gelijke stukken. Voeg de bloem, eieren (los geklopt) en paneermeel met naturel chips, apart in een bakje. Voeg bij de eieren nog peper, zout en citroenrasp toe.
3. Haal de kip door de bloem, vervolgens door het eimengsel en als laatste het paneer mengsel. Bedek alles!
4. Als gevolg zet de frituurpan aan en gebruikt schoon frituurvet. Verdeel per keer een paar kip stukken in de frituur en laat goudbruin worden. Als ze allemaal gaar zijn bestrooi je ze met zout en bedek je de schaal met zilverfolie.

Citroensaus
5. Snijd de venkel in kleine stukken en voeg dit toe aan de citroensaus. 
6. Voeg nu de sojaroom en roomboter toe en laat inkoken tot het een romige saus is geworden. Blijf roeren en voeg nog wat geraspte kaas toe waardoor je een romige dikke saus krijgt!
7. Als laatste zet je water op het vuur en voeg een olijfolie toe, als het water kookt voeg je de spaghetti al nero toe en kook tot het al dente (beetgaar) is. 

Maak het bord mooi op en verdeel als laatste nog wat rucola over de maaltijd. 
Eet smakelijk! 

Gek op pasta? Probeer dan eens Griekse risotto!

No Comments

Geef een reactie