Het is prachtig weer en het werd tijd om een zomerse Spaanse Vissoep met rivierkreeftjes en saffraan op de website te zetten! Deze soep is gemaakt in een snelkookpan van KOOKPUNT, met deze pan kan je in een kortere tijd veel meer smaak vangen en dat is handig voor de ‘drukke’ mensen onder ons.  Deze hemelse soep zit vol met smaak en verse ingrediënten! Ik heb er een saffraan alioli bij geserveerd! Lekker om op je geroosterd brood te doen.

Snelkookpan van Kookpunt 

Deze FISSLER Vitavit Premium snelkookpan heeft een inhoud van 8 liter en is gemaakt van hoogwaardig roestvrij edelstaal. Deze pan is er natuurlijk ook nog in kleinere maten van bijvoorbeeld 4,5 en 6 liter! 

Fissler Snelkookpan Vitavit Premium

Deze Fissler Vitavit SNELKOOKPAN heeft meerdere voordelen en snelkookpan heeft een praktisch design met gelaserde inhoudsmaten aan de binnenzijde en een afneembaar handvat en ventiel. Daarnaast beschikt deze snelkookpan over drie verschillende kookniveaus.

  • Fijne stand, voor delicate producten zoals fijne groenten en vis.
  • Snelle stand, voor vlees en stoofgerechten.
  • Stoomstand, stomen zonder druk voor kwetsbare ingrediënten.

Met de Vitavit snelkookpan bespaar je ongeveer 70% van de kooktijd ten opzichte van een normale kookpan. Behalve sneller is deze snelkookpan ook 50% energiezuiniger dan een kookpan.  Helemaal top dus! Hieronder vertel ik je hoe ik deze soep heb gemaakt en in hoeveel tijd.

Spaanse vissoep met rivierkreeftjes en saffraan

Bereidingstijd: +/- 1 uur (4 personen)

Ingrediënten

  • 300 gram aardappels, geschild
  • 600 ml visbouillon
  • 15/16 verse (hele) rivierkreeftjes (Te koop bij een visboer)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 120 gram kabeljauw of een andere witvis
  • Verse Peterselie
  • 1 biologische citroen
  • Witte wijn
  • 5 knoflookteentjes (1 teentje voor saffraan alioli)
  • 2 theelepeltjes verse saffraan of saffraanpoeder 
  • Peper & zout
  • 4 grote tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml zonnebloemolie 
  • 1 ei

Benodigdheden

Handrasp
Snelkookpan of diepe pan
Rasp

Bereidingwijze

  1. Zet als eerste een snelkookpan of diepe pan op middelhoog vuur, voeg de olijfolie toe. Bak als de olijfolie heet is de hele knoflooktenen en uien in de olijfolie, rasp hier 1/2 citroen over. Breek een bosje peterselie en voeg het stuk met de bladeren toe. Snijd de tomaten en rasp ze boven de pan, als een soort tomatenpasta. Roer even goed.
  2. Laat alles voor een paar minuten sudderen. Snijd de aardappel in dunne plakken en leg op de soep. Schenk de visbouillon over de aardappels en voeg daarna ongeveer een glas wijn toe. Schenk ongeveer een glas wijn in de soep en roer het geheel. 
  3. Voeg de rivierkreetjes in zijn geheel aan de soep toe en laat voor 30 minuten op staan met de deksel erop. Snijd de witvis en grote stukken en voeg na 30 minuten aan de rest toe. 
  4. Gaar de vis ongeveer 5 tot 8 minuten in de soep, met een deksel op de pan. De gaartijd hangt af van de soort vis. 

Saffraan mayonaise

6.  Voeg vervolgens een heel ei toe en mix even tot het gemengd is. Voeg vervolgens een fijngehakte knoflook toe en de 1 theelepel saffraan. Mix nogmaals het geheel en voeg langzaam de zonnebloemolie toe. Zorg ervoor dat je de staafmixer goed gebruikt en geef niet te snel op, de binding ontstaat na een of twee minuten. Breng als laatste op smaak met citroen sap & rasp, peper en zout. 

Deze geweldige vissoep is dus super snel klaar echt mega handig! Wil je ook een snelkookpan van kookpunt, ga dan naar de Kookpunt website! 

Tip: Heb je geen zin om een saffraan alioli te maken, no problem! Zonder is ook lekker! 

Ben je gek op soep met een scheutje alcohol? Maak dan eens frisse uiensoep met cognac en veel kaas.

on 8 april 2018

Wauw weer zo’n prachtig gerecht. Lijkt me heel lekker

on 9 april 2018

Ziet er geweldig mooi uit! Ik ga deze meteen even opslaan op Pinterest 🙂

on 10 april 2018

Klinkt echt suuuupergoed! Een gekke vraag misschien maar had je de foto gestyled als verticale foto? Geen idee waarom maar had dat gevoel 🙂

on 11 april 2018

Haha nee eigenlijk niet 🙂

on 10 april 2018

Wat erg om toe te geven dat ik nog nooit met een snelkookpan heb gekookt. Dit ziet er overheerlijk uit, dus ik moet er toch maar eentje gaan aanschaffen!

on 10 april 2018

Dit klinkt heerlijk, ik ben dol op Spaanse gerechten. En wat maak je prachtige foto’s!! <3

on 10 april 2018

Het klinkt heerlijk, het ziet er ook heerlijk uit op de foto’s… het moet ook wel heerlijk smaken!

on 10 april 2018

Zo dat klinkt goed zeg. En zo ziet het er ook uit. Mjam! Begrijp ik nu goed dat er twee glazen wijn in gaan? Of is het meer wishful thinking? Hahaha.

on 11 april 2018

hahaha ja naar eigen smaak kan je de wijn toevoegen <3

on 10 april 2018

Het ziet er prima uit maar ik heb niets met vissoep. Ik heb het tot op heden nog nooit lekker gevonden.

on 10 april 2018

Oh, ik ben gek op vissoep maar op de een of andere manier heb ik het nog nooit zelf gemaakt. Misschien nu toch maar eens proberen!

on 11 april 2018

Deze soep sla ik even over, hoewel ik hem puur op uiterlijk wel zou willen. Prachtig ziet het er uit, ook met die groene peterselie!

on 11 april 2018

Wij hebben tegenwoordig een grote soep pan, dat is wel heel makkelijk, al zal een snelkookpan ook ideaal zijn. De soep ziet er prachtig uit op foto. maar ik ben niet zo van de vis in mijn soep.

on 11 april 2018

Ja die pan is ook ideaal!

on 11 april 2018

ik heb geen snelkookpan, ik vind het enge dingen. maar ook zonder zo’n pan kan ik vast wel deze soep maken: ziet er TE lekker uit

on 11 april 2018

Snap ik! Voor mij was het ook een try out, gewone pan ook 🙂

on 11 april 2018

Ooooh. He mis dat ik niet van de soep en de vis ben, maar anders had ik het wel geweten. Overigens denk ik dat vriendlief hier wel voor te porren is.
Prachtige foto’s op je blog!!

on 11 april 2018

als het even lekker is als het eruit ziet moeten we dit eens proberen.

on 11 april 2018

Ziet er heerlijk uit! Wat een prachtige foto’s maak je ook!

on 11 april 2018

Helaas sla ik deze over want ik ben echt niet okey met vis haha. Jammer want het ziet er overigens wel tof uit! Wilde bijna lekker typen.. 🙂

on 11 april 2018

Ziet erg heerlijk uit! Kijken of ik de vriend kan overtuigen die is gek op soep maar minder gek op vis en schelp/schaaldieren.

on 12 april 2018

Ziet er alweer super lekker uit! Al denk ik dat de smaak niet 100% mijn ding is… Die snelkookpan ziet er echt super handig uit! 🙂

on 12 april 2018

Meestal ben ik niet gek op vis maar een vissoep vind ik wel lekker. Het ziet er echt heerlijk uit en ook zo lekker kleurrijk!

on 12 april 2018

Ziet er heerlijk uit hoor, jum!

on 12 april 2018

Wat ziet het er weer overheerlijk uit. Al denk ik niet dat ik dit thuis hoef te serveren. De wederzijde is niet zo’n fan van rijst en rivierkreeftjes hoeft al helemaal niet. 😭

on 12 april 2018

Wat een mooie foto’s, ziet er lekker uit! En die snelkookpan lijkt me ook ideaal… daar ga ik me ook eens in verdiepen! X

on 12 april 2018

Ohw heerlijk ik waan me gelijk in een tropisch land. De foto’s zijn ook weer beeldig! Ik krijg er spontaan zin in!

on 12 april 2018

Wat ziet het er weer prachtig uit zeg!!
Lijkt mij heerlijk

on 13 april 2018

Lijkt me een lekker soepje. Ga ik in mijn bladwijzers opslaan.

Knappe site en vormgeving ook!

on 15 april 2018

Bedankt! Lieve reactie 🙂

on 14 april 2018

Wat een heerlijk recept. Hier maak je mij super blij mee!!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.