Salade met zalm en mangopulpdressing

Rond pasen ontvingen wij de prachtige paas foodybox. In deze box zaten mooie producten. Waaronder de mangopulpazijn van Oil & Vinegar. Mango is één van onze favoriete vruchten en dus waren we gelijk mega enthousiast over dit product. Dit vraagt natuurlijk om een recept en daarom delen we vandaag het recept voor salade met zalm en mangopulpdressing. 

 

Mangopulpazijn

De mangopulpazijn van Oil & Vinegar bestaat voor 35% uit mangopulp. Als je het flesje openmaakt dan komen de fruitige geuren je tegemoet! De mangopulpazijn is goed te combineren met gerookte kip, zalm en andere soorten vis. De prijs is €3,70 per 100 ml en een flesje van 250 ml kost €9,25. Het is echt een kwaliteitsproduct en je hebt er maar weinig van nodig. Alhoewel wij het, het liefst door elke salade doen.

Salade met zalm en mangopulpdressing (2 personen)

2 zalmmoten (125 gr. per stuk)
2 el. mangopulpazijn
1 tl. ketjap manis
1 el. olijfolie (neutraal)
1 avocado
200 gr. mesclun
20 gr. cashewnoten
100 gr. cherrytomaten
Peper & zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Pak een ovenschaal en doe hier de zalm in met de huid naar de onderkant. Pak een schaaltje en meng 1 el. mangopulpazijn met 1 tl. ketjap manis. Verdeel dit over de zalm.
3. Plaats de ovenschaal met de zalm in de oven en gaar de zalm in de oven 10 tot 15 minuten.
4. Ondertussen kun je de salade aanmaken. Dit doe je door de mesclun te wassen (indien nodig) en het in een schaal te doen. Halveer de cherrytomaten en meng door de mesclun. Meng de olijfolie en de mangopulp door de salade.
5. Breek de cashewnoten. Dit kun je doen door de cashewnoten in een theedoek te doen en er met een pannetje op te slaan.
6. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de avocado en snijd in plakjes.
7. Verdeel de salade en haal de zalm uit de oven. Je kunt de zalm heel laten of stukjes zalm verdelen over de salade (zoals op de foto). Verdeel de avocado en breng het geheel op smaak met peper en zout. Strooi de cashewnoten over de salade en serveer met een lekker stuk brood met gezouten boter. Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Geef een reactie