Salade met coquilles en Parrano Robusto

Dit heerlijke recept brengt ons weer even terug naar Toscane, Italie. Heb je ons artikel nog niet gelezen over deze persreis met Parrano? Lees het dan hier. Omdat de Parrano Robusto eigenlijk best wel veel weg heeft van Parmezaan geeft het een heerlijke zoute smaak aan deze salade. Verdere ingredienten in deze salade zijn coquilles, mesclun, vijgen, parmaham, citroen en gewoon een goede extra vergine olijfolie. Serveer het met brood voor een volwaardige maaltijd.

Wil je iemand verrassen met een bijzondere maaltijd ? Maak dan deze Salade met coquilles en Parrano Robusto!

Parrano Robusto & Parrano Originale

De kazen hebben beide voor langere tijd gerijpt. De Parrano Originale heeft namelijk 20 weken om te rijpen en de Parrano Robusto 38 weken. De kazen zijn vol van smaak, nootachtig en zijn geschikt als borrelhapje maar ook voor in gerechten.

Salade met coquilles en Parrano

Ingrediënten:

125 gram mesclun (gemengde salade)
8 coquilles (gelijke grootte)
4 vijgen
1 citroen
100 gr. parmaham
Extra vergine olijfolie
Balsamico stroop
Parrano Robusto

Benodigdheden:
Handrasp

Optioneel:
Stokbrood, olijvenbrood of focaccia 
Komkommer

Bereidingswijze:

1. Begin met het wassen van de mesclun. Zorg dat het goed droog is.
2. Rasp vervolgens de citroen en pers het sap uit in een schaaltje. Voeg daarna wat van de extra vergine olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
3. Daarna kun je de vijgen in partjes snijden en even aan de kant zetten.
4. Nu is het tijd om de coquilles te bakken. Verwarm boter en olijfolie in een koekenpan. Zorg dat de pan goed warm is en bak de coquilles 1-2 minuten aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn. Als je de coquilles te lang bakt worden ze taai.
5. Nu hoef je alleen nog de Parrano Robusto te raspen en de parmaham in stukken te scheuren.

De laatste stap is het mengen van de ingrediënten. Pak een schaal, meng de dressing met de mesclun. Pak vervolgens twee diepe borden. Verdeel de aangemaakte mesclun en strooi de geraspte kaas erover. Verdeel daarna de parmaham, vijgen en coquilles. Maak de salade af met een scheutje olijfolie en de balsamicostroop.

Tip! Serveer dit gerecht met een heerlijke Italiaanse wijn. Zoals een wijn met de sangiovese druif.

Dit artikel is in samenwerking met Parrano kaas #spon

No Comments

Geef een reactie