salade de l'amour

Salade de l’amour

Het liefste ga ik naar de Turkse supermarkt bij mij om de hoek. Deze heeft goedkope en goede kwaliteit fruit en groenten. Vaak ook aparte soorten die weinig verkrijgbaar zijn in de supermakt. Deze fruitsoorten maken nou juist de salade zo bijzonder. Deze viooltjes waren toevallig verkrijgbaar bij de sla melange. Toen ik ze zag kreeg ik gelijk veel inspiratie om een liefdevolle salade te maken. De kleur van de liefde is natuurlijk rood, maar de andere mooie natuurlijke kleuren maken deze salade helemaal af. De salade bevat veel verschillende smaken, net zoals de smaak die in de liefde varieert. Maar een ding wat zeker is, de liefde is kleurrijk. Serveer er een stokbroodje uit de oven met gezouten roomboter bij en jullie liefdevolle lunch is klaar.

salade de l'amour

Salade de l’amour ( 2 personen)

Ingrediënten:

Aardbeien 100 gr.
Rucola 1 zakje
Sla melange 1 zakje
Avocado (Hass) 1 st.
Appel 1/2
Pistache noten 20 gr.
Gedroogde vijgen 5 st.
Verse dadels 5 st.
Citroen(schil) 1
Eetbare viooltjes 2 st.

Dressing:

Mosterd (zachte)     1 eetlepel
Griekse yoghurt        2 eetlepels
Honing                       1 eetlepel
Citroensap                ½ eetlepel
Olijfolie (Vergine)    ½ eetlepel

Bereidingswijze:

1 Kies je mooiste schaal uit voor deze bijzonder kleurijke salade. Meng de salade soorten door elkaar heen, maak de salade alvast aan met wat olijfolie en verspreid deze over de schaal heen.

2 Snijd de gedroogde vijgen, de aardbeien en de dadels in gelijke mooie plakjes, verdeel deze over de salade heen. Zorg dat alles mooi verspreid is, zodat je een mooi opgemaakt bord krijgt.

3 Voor de dressing voeg je de Griekse yoghurt, mosterd. honing en olijfolie samen. Gebruik een vork bij het uitpersen van de halve citroen, dit zorgt ervoor dat al het sap er uit komt. Breng met peper en zout op smaak.

4 Snijd nu als laatste de snel verkleurende fruitsoorten. De avocado en de appel krijgen snel een enzymatisch bederf dit wil zeggen dat er bruinkleuring ontstaat. Besprenkel deze fruitsoorten met een beetje citroensap. Dit is zowel lekker voor de smaak, maar ook zorgt het ervoor dat er geen bruinkleuring ontstaat.

5 Deze salade staat voor de liefde dus maak er zo’n mooi mogelijk plaatje van. Want het oog wil ook wat. Voor de totaal beleving en de smaaksensatie rasp een beetje citroenschil over de salade. Vergeet de viooltjes niet, die maken de salade af (zijn eetbaar).

Serveertip:

Je kan het zowel als een salade voor bij de lunch of als een maaltijdsalade eten. Wat je dan kan aanpassen is de hoeveelheid per persoon en zachte geitenkaas toevoegen gecombineerd met een fruitig wijntje. Puur liefdevol genieten.

2 Comments

 • Reply Carla van Loon 10 februari 2015 at 22:17

  Lieve Jadis,

  Ik ben dol op je recepten en het eindresultaat ziet er altijd prachtig uit. Wederom heel inspirerend en ik ga Salade de L’amour zeker op het menu zetten met Valentijnsdag……
  Chapeau, mijn complimenten…..

 • Reply Jadis 11 februari 2015 at 12:32

  Dankjewel Carla voor dit grote compliment!
  Erg lief van je, mocht je deze salade maken.. zou ik het leuk vinden om jouw creatie te zien.
  En als je een idee hebt over bepaalde ingrediënten waar wij een recept over kunnen maken, ook altijd welkom!

  Liefs Jadis

 • Geef een reactie