Salade met blauwe kaas en whiskysiroop

Dit jaar ging ik voor het eerst naar de Tavola beurs. De beurs voor delicatessen en trendy food. Natuurlijk waren er veel lekkere en mooie producten. Fel gekleurde kazen, verschillende producten met truffel (truffelboter nomnom!), azijn die je kon drinken als vervanging van siroop en allerlei soorten zoete lekkernijen. Zo kwam ik ook de sauzen van Eammon Duffy van Duffy’s Delicatessen tegen. Eammon importeert verschillende unieke whiskysauzen en wij mochten daar twee van testen! Daar hebben we een salade met blauwe kaas en whiskysiroop mee gemaakt. Smullen!

Scotch whiskysauce
De whiskysauzen die wij hebben getest zijn de Scotch Whisky Sirup en de Scotch Bonnet Sauce. De sauzen zijn breed inzetbaar, want de siroop is zowel te gebruiken voor hartige en zoete gerechten. De Scotch Bonnet Sauce is beter bij vlees en deze gaan we dus zeker testen. Als een marinade voor vlees, als we binnenkort een keer gaan barbecuen. De sauzen bevatten dus echt whisky, een scotch malt whisky.

Salade met blauwe kaas en whiskysiroop

Ingrediënten (2 personen):
1 Kropsla
1 Bosje radijsjes
1 Stronk witlof
100 gr. Gorgonzola
4 Verse vijgen
2 el. Whiskysiroop
2 el. Olijfolie
Peper & zout

Bereidingswijze:
1. Was de groenten. Snijd de kropsla en de witlof in reepjes.
2. De radijsjes snijd je in plakjes en de vijgen in vieren.
3. Meng de whiskysiroop met de olijfolie en voeg peper en zout toe. Dit wordt de dressing voor over de salade.
4. Brokkel de gorgonzola.
5. Verdeel de kropsla, witlof, vijgen en radijsjes. Leg de gebrokkelde gorgonzola hier op. Verdeel de dressing over de salades.

Tip: Serveer de salade met homemade croutons of uitgebakken spekjes. Je kunt het natuurlijk helemaal speciaal maken door de uitgebakken spekjes nog wat af te blussen met wat van de whiskysiroop (gaan wij ook snel testen). Op de facebookpagina vindt je meer informatie over de producten. Binnenkort zijn we weer terug met nog een recept, maar dan met de Scotch Bonnet Sauce. 

No Comments

  • Reply Taco's met Whisky pulled chicken - The lemon kitchen 25 juni 2017 at 20:37

    […] Nog guacamole over? lekker dippen met toritalla chips! Loopt water je al in de mond en wil je een van de Duffy’s Delicatesse Whisky sauces? Neem een kijk op de website en bestel jouw favoriet! Zin in salade? Bekijk dan ook het recept Salade met blauwe kaas en whiskysiroop! […]

  • Geef een reactie