mezze

Rotterdam, de markthal en de Bazar

Mijn verjaardag viel lekker op een doordeweekse dag. Dus op de dag zelf kon ik het niet echt vieren. Ik stond ook nog eens op een beurs, met m’n telefoon op stil. Dus op de terugweg in de trein werd er door de telefoon voor me gezongen en de ingeschreeuwde voicemails hoorde ik in de avond. Gelukkig had ik een leuke planning voor het weekend. Ik zou namelijk eindelijk eens de markthal in Rotterdam gaan bekijken. Zo kwamen we terecht bij Obba’s foodbar en eindigden we bij de Bazar.

De Markthal

Lekker reizen met de metro en je bent overal zo, heerlijk vind ik dat. In de metro merkte je al dat het lekker druk was, het was trouwens zaterdag. Next stop, Rotterdam Blaak. De markthal. Ik was er al eens langsgekomen toen er nog aan gebouwd werd en wist toen al dit wordt echt een foodie heaven! Je bent het metrostation nog niet uit en het imposante gebouw staat al voor je neus. Natuurlijk het was heerlijk druk maar wel gezellig, dus eerst een cappuccino buiten het gebouw voor we de drukte in gingen. Nou daar gingen we, de mensenmassa in. Overal waar ik keek zag ik heerlijk eten. Van tjauw min en mezze naar felgekleurde donuts en vers tropisch fruit. Ik zou hier niet in de buurt moeten wonen, want dan zou ik er elke dag komen.

donut

Obba’s food bar

Veel eetgelegenheden deden mij denken aan Barcelona, La Boqueria. Waar je eerst La Ramblas over wandelt om vervolgens tapas te eten in La Boqueria bij eettentjes waar je alleen een bar en barkrukken hebt. Zo kwamen we hier bij Obba’s foodbar. Eigenlijk meteen het tentje waar ik mijn zinnen op had gezet. Ondanks dat het onwijs druk was en eigenlijk non stop vol zat wisten we toch een plekje te bemachtigen. Vooral door het doorzettingsvermogen van mijn vader. Bij Obba’s foodbar worden mezze geserveerd. De jongen die het eten klaar maakte was zeer vriendelijk en had volgens mij veel plezier in zijn werk. ” Zal ik lekker een schaal voor drie personen maken? Wijntje erbij?” Kijk jij begrijpt het. Ik had de schalen met mezze natuurlijk allang gezien, keuze was snel gemaakt. Door het enthousiasme en vriendelijkheid van het personeel en natuurlijk het heerlijke eten heeft Obba’s foodbar veel indruk op mij gemaakt. Geen wonder dat het zo vol zat en voor iedereen die nog naar de markthal gaat Obba’s foodbar is een aanrader!

mezze

De Bazar

Natuurlijk moest er ook een beetje geshopt worden. Dus na een gigantische wandeling door alle winkelstraten te hebben gemaakt,bedacht ik me dat het misschien een handig idee was om alvast een tafel te reserveren bij de Bazar. De gerechten die worden geserveerd in dit restaurant komen voornamelijk uit Noord-Afrika. Het restaurant heeft drie verdiepingen en het personeel loopt met gigantische zilveren dienbladen door het hele restaurant. Naast dat de sfeer fantastisch is door allerlei kleurrijke lampen is het eten heerlijk en niet duur. Het is inmiddels de derde keer dat ik hier eet. Ik heb al vegetarisch, vlees en vis hier gegeten en alles was lekker.

gegrilde vis en rijst

Als food designer denk ik dat de meeste ontwikkelingen op het gebied van design en voeding zullen plaatsvinden in Rotterdam. Steeds meer innovatieve food concepten openen hun nieuwe winkels,cafe’s en restaurants in Rotterdam. Wil je echt nieuwe dingen proeven, kom naar Rotterdam, het is zeker een aanrader!

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  • Reply Anniek 10/01/15 at 08:44

    De Bazar is zó’n tof restaurant! In Amsterdam zit er ook eentje, die er net zo uitziet als dat jij hem beschrijft: kleurrijk, oosters, bijzonder, en gezellig, heerlijk! De markthal lijkt me ook nog steeds heel gaaf, als ik weer eens in Rotterdam ben toch maar eens langsgaan denk ik. Leuk artikel!

  • Geef een reactie