Eten bij Restaurant Oliva Den Bosch

Nadat we in Tilburg waren geweest gingen we terug naar Den Bosch. Samen uit eten bij restaurant Oliva in Den Bosch. Restaurant Oliva by Vita Verde ligt op 10 minuten lopen van het station in de Orthenstraat. We liepen erheen vanaf het station en we kregen een mooi plekje bij het raam en een citroenboompje! We kregen een kaart met een drie-gangen keuzemenu. Er staat nu een deal online met het 3-gangen keuze menu op social deal. Je krijgt dan 50% korting en betaald dan €14,00 in plaats van €28,00.

Restaurant Oliva Den Bosch

Drie jaar geleden zijn de eigenaren al begonnen met een restaurant, namelijk Vita Verde. Ze wilden het Italiaanse eten op de kaart zetten, door een laagdrempelig concept op te zetten en gerechten met biologische producten serveren. Zo ontstond Vita Verde, maar nu was er vraag naar een ander concept. Daar was restaurant Oliva. Een iets hoogwaardiger restaurant. Waar in plaats van pizza’s meer antipasti en prima piatti geserveerd worden. Het restaurant is net nieuw, dit is dus een leuke deal om kennis te maken met dit restaurant.

Het menu

Er was veel keus, maar ik had de dag ervoor al vlees gegeten. Ik had namelijk biefstuk tagliata gemaakt. Dus Jadis en ik gingen beiden voor de gamba’s vooraf en de dorade als hoofdgerecht. De gamba’s waren met een lekker sausje, frisse groenten, croutons en citroen. Vervolgens kregen we krokant gebakken dorade met aardappel, groenten en een witte wijn saus. Overigens werden we goed geadviseerd over de wijnkeuze. De witte wijn die we erbij kregen was namelijk heerlijk! Vervolgens het dessert. We zagen limoncello en wisten het natuurlijk meteen! Vervolgens kregen we een cheesecake met limoncello, limoncellosorbet, mangosaus en rood fruit. De combinatie van smaken was erg goed. We dronken er natuurlijk nog een espresso bij.

Wil jij ook lekker uit eten bij Oliva ? Kijk dan snel voor dit 3-gangen keuze menu bij Oliva op de site van social deal! Laat ons vooral weten wat je er van vond.

No Comments

Geef een reactie