tomatensaus rens kroes

Tomatensaus

Soms heb ik dan eindelijk de tijd om zelf lekker tomatensaus te maken. Dus toen ik het boek van Rens Kroes had gekocht. Heb ik eigenlijk zo snel mogelijk de basis tomatensaus gemaakt. Ik had namelijk net heel veel tomaten gekocht bij de Turkse supermarkt en had een paar cherrytomaten liggen die eigenlijk een beetje te zacht waren geworden om te snacken. Daarnaast kon ik ook met deze lekkere verse saus ook de lasagnette uit het boek maken!

Tomatensaus (±4 personen)

Ingrediënten:
Tomaten 1,5 kilo
Knoflooktenen 3 st.
Ui 1 st.
Olijfolie 1 el.
Gedroogde oregano 1 tl.
Gele sambal 1 tl.
Laurier 1 blaadje
Zeezout
Zwarte peper
Zeezout
Basilicum paar blaadjes

Bereidingswijze:

1. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes en snipper de ui.

2. Pak een pan en verwarm de olijfolie, bak vervolgens de ui glazig. Niet bruin bakken, dit geeft een bittere smaak.

3. De vervolgens de knoflook, tomaten, oregano en de sambal erbij.  Laat dit 30 minuten sudderen en roer af en toe, zodat het niet aanbrand.

4. Zodra het geheel wat dikker is geworden haal je het door een zeef, zodat je een mooie egale saus over houdt.

5. Doe hem weer terug in de pan en laat weer even door sudderen voor 30 minuten. Breng vervolgens op smaak met zout en peper en snijd eventueel nog verse basilicum. Verwarm dit overigens niet mee, de smaak wordt dan bitter.

Het duurt even om deze saus te maken. Je kunt er voor kiezen om meer te maken en het in te vriezen. Zodat je altijd lekker je eigengemaakte verse saus hebt. De saus komt regelmatig voor in andere gerechten uit het kookboek van Rens. Het kookboek is trouwens echt een aanrader. De recepten zijn niet moeilijk om te maken, gezond en je maakt alles vers. Binnenkort ook de lasagnette van Rens Kroes op mijn blog. Die maak je overigens met deze tomatensaus!

No Comments

Geef een reactie