Notenbrood met avocado, spianata romana & gezouten citroen

Notenbrood met avocado, spianata romana & gezouten citroen

Avocado, citroen & toast zijn samen een bijzondere combinatie! Daarom kan ik eigenlijk dus elke week opnieuw een variant bedenken op avocado toast met citroen. Het is dus bijzonder lekker en de mogelijkheden zijn oneindig. Ik koop zo af en toe vleeswaren en dan kies ik voornamelijk voor ovengebakken kipfilet of Spianata Romano. Lekker, maar dus ook heel smaakvol. Zie hieronder het Notenbrood met avocado, spianata romana & gezouten citroen recept.

Toast met avocado

Misschien is toast met avocado wel het populairste recept op het internet. Onlangs heb ik dus onder andere avocado toast met citroen & basilicum mayonaise & avocado toast met bacon & citroen op de website gezet. Italiaanse vleeswaren zijn dus eigenlijk heel lekker bij avocado, maar natuurlijk ook op een borrelplank of bijvoorbeeld uitgebakken.

Notenbrood met avocado & Spianata Romana

Spianata Romana is een bijzonder Italiaans vleeswaar. Wat dus eigenlijk plat gedrukte salami betekend. Waarin nog extra zwarte peper in is verwerkt. Wat bijvoorbeeld goed past bij notenbrood met avocado.

Volgen jullie trouwens  The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?  Wil je misschien nog meer inspiratie met avocado? Klik dan vervolgens snel hier!
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Notenbrood met avocado, spianata romana

Notenbrood met avocado, citroen & spianata romana

Gang lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord gezonde recepten, Italiaanse recepten, lunch gerechten, spianata romana
Totale tijd 15 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • staafmixer
  • handrasp / citruspers
  • broodrooster of oven
  • maatbeker
INGREDIËNTEN
  • 1 rijpe avocado
  • 1 Notenbrood
  • 1/2 biologische citroen
  • 1 theelepel kruidenzout
  • verse dille
  • 2 plakken spianata romana
  • Extra: gezouten citroen
BEREIDING
  • Pak als eerste een maatbeker, doe hier vervolgens het vruchtvlees van de avocado, sap & zest van 1/2 citroen, kruidenzout in. Mix nu met de staafmixer tot je een glad mengsel hebt gekregen.
  • Rooster vervolgens de boterhammen in de oven of de broodrooster.
  • Smeer nu de toast rijkelijk in met de avocado. En leg hier vervolgens een plakje spianata romana op en verdeel er bijvoorbeeld nog wat verse dille overheen.
  • Snijd als laatste dunne reepjes van de citroen (schil) af en verdeel daarna over de avocado toast.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte