Citroen aardappeltjes met gerookte paprika

Citroen aardappeltjes met gerookte paprika

KROKANTE AARDAPPELTJES
Wat is er nou lekkerder dan dit!? Ik ben echt een ‘crispy’ lover. Een bite aan een gerecht vind ik mega belangrijk en lekker. Anders is het gewoon saai. Citroen aardappeltjes heb ik in Sicilië gegeten bij La Casa Di Melo. Een familie recept. Mijn versie is er op geïnspireerd maar wel makkelijker! Citroen aardappeltjes met gerookte paprika is ideaal voor bij dit warme weer.Aardappel lover? Eerder maakte ik gekleurde aardappeltjes uit de oven met kip.


Citroen aardappeltjes

Hoe krijg je nou je aardappeltjes zo krokant mogelijk? Doordat je kiest voor zacht kokende aardappeltjes. Je ze vervolgens eventjes ‘rult’ dan krijg je een ruwe buitenkant, waardoor je citroen aardappeltjes sneller krokant worden.


Serveertip: Lekker met bijvoorbeeld wat alioli of mayonaise gemengd met wat citroensap en gerookte paprika poeder!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram& Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Citroen aardappeltjes met gerookte paprikapoeder

Citroen aardappeltjes met gerookte paprika

Gang Bijgerecht
Keuken Spaans
Trefwoord aardappelsalade, biologische citroen, gegrilde groenten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • Bakpan
INGREDIËNTEN
  • 500 gram zachtkokende aardappeltjes
  • 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • olijfolie extra vergine
  • verse kruiden peterselie en/of basilicum
BEREIDING
  • Snijd eerst de aardappeltjes in kleine stukjes met schil (zoals op de foto). Zet vervolgens een pan met water op en voeg hier een klein beetje zout aan toe. Voeg de aardappeltjes daarna toe en kook ze beetgaar.
  • Als daarna de aardappeltjes beetgaar zijn. Giet je het water vervolgens helemaal af en laat je ze even uit dampen. Rul ze voorzichtig door elkaar (dan krijg je vervolgens ruwe randjes en worden ze knapperig).
  • Voeg nu de aardappeltjes in een ovenschaal en rasp wat van de citroen over de aardappeltjes, voeg wat olijfolie toe en bestrooi met wat gerookte paprika poeder.
  • Zet vervolgens nog +/- 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Houdt ze in de gaten en als ze goudbruin zijn geworden kan je de citroen aardappeltjes eruit halen.
  • Lekker met bijvoorbeeld wat alioli of mayonaise gemengd met wat citroensap en gerookte paprika poeder!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

10 reacties

  1. aardappeltjes uit de oven komen hier regelmatig op tafel. ik vind het een gerecht dat moeilijker is dan je zou denken : het lijkt mij niet altijd om de piepers knapperig te krijgen…volgens mij ligt dat aan de kooktijd van de aardappelen..Rullen ( ik denk dat dat even door roeren is? ) heb ik eigenlijk nooit gedaan..Ga ik proberen.
    Met een beetje citroen erover !! Dat is weer eens wat anders dan rozemarijn !! dank ga ik doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte