Pecantaart met limoen

Lekkere taart met veel passie gemaakt! Dit recept heeft de moeder van mijn vriend gemaakt en ik had wat limoen toegevoegd! Dit is zo’n taart die onder het kopje ‘Guilty pleasures’ valt. Hij is alles behalve gezond en daarom meer een weekend recept. Maar geloof me… zó lekker! Pecantaart met limoen heeft een perfecte balans tussen hartig, zoet en fris!

Pecantaart met limoen

Ingrediënten bodem:
150 gram koude roomboter
1 eidooier
1 a 2 eetlepel koud water
250 gram bloem
1 eetlepel suiker 
sap en zest (rasp) van 1 limoen

Vulling:
2 eieren
100 gram basterdsuiker
50 ml agave siroop
50 gram gesmolten roomboter
175 gram pecannoten

Materialen
Mixer/keukenmachine
Taartvorm
Bakpapier
Steunvulling (of rijst/bonen)
Handrasp

Bereiding

1. Als eerste verwarm de oven op 170 graden. Vet de taartvorm in met wat boter.
2. Voor de bodem: snijd de boter in stukken en doe samen met 1 eetlepel suiker en de bloem in een kom. Mix door elkaar tot er kruimels ontstaan.
3. Vervolgens voeg je de eidooier toe en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat van het koude water toe tot het deeg begint samen te hangen. Kneed er een bal van rol uit op een werkvlak bestrooid met bloem. Bekleed de bakvorm met de lap deeg.
4. Neem vervolgens een stuk bakpapier minimaal de grootte van de bakvorm en houd heel kort onder de kraan. Frommel op tot het een prop wordt en vouw daarna weer uit elkaar. Leg het bakpapier op het deeg en vul met een steunvulling. Bak de taartbodem ongeveer 20 minuten in de oven.

Vulling

5. Maak ondertussen de vulling: klop de eieren door elkaar met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en mix door elkaar. Voeg ook de agavesiroop en de gesmolten boter erdoor. Nog wat limoenrasp en sap toe Hak eventueel 100 gr van de pecannoten grof en voeg ze toe aan het eimengsel (kunt ze ook in zijn geheel toevoegen).

6. Verwijder vervolgens het bakpapier en de steunvulling uit de taartvorm en giet het mengsel er in. Verdeel de overige pecannoten mooi over de bovenzijde. Bak de taart ongeveer 25 tot 30 minuten. Haal de pecantaart uit de oven en laat afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. 

Tip: als laatste, net voor het uitserveren voeg je nog wat limoenrasp toe voor een feestelijk en lekker effect!
 
Gek op taart? Probeer dan eens de chocoladetaart met passievrucht!

 

Print Friendly, PDF & Email

34 Comments

  • Reply Lodi 09/02/18 at 10:39

    Oh wat heerlijk weer, dames! Allemaal ingrediënten die ik in huis heb, dus misschien maar lekker maken voor het weekend 🙂

  • Reply Inspiration NL 09/02/18 at 10:39

    Mmm.. Dit ziet er erg lekker uit ! Deze ga ik binnenkort uitproberen 🙂

  • Reply feliceveenman 09/02/18 at 13:02

    pecan pie! ik ken het uit Amerika, maar heb het nooit gemaakt. Ik hou wel van taarten met een stevig deeg en dat lijkt deze te ijn. Ik vind het wel een ideetje

  • Reply Jennifer 09/02/18 at 13:38

    Hmm! De combinatie met limoen klinkt heerlijk!

  • Reply Tom Outdoor 09/02/18 at 15:32

    Super lekker ziet het er uit. Ben benieuwd hoe zoiets smaakt!

  • Reply Jessie 09/02/18 at 18:01

    Een weekendrecept zeg je? En wat nou als ik doordeweeks meer beweeg (meer verbrandt!)? Mag ik dan een extra stukje van deze wederom heerlijk uitziende taart? 🙂

  • Reply Girls-Things 09/02/18 at 18:18

    Oooohh dat klinkt lekker! Wil dat wel eens proeven hihi.

  • Reply kool-family 09/02/18 at 18:25

    Heerlijk! Ik ben dol op pecannoten…

  • Reply Wanda 09/02/18 at 18:36

    Toevallig vorig weekend in Amersfoort voor het eerst pecantaart gehad en inderdaad erg lekker! Citroen lijk me ook een lekkere frisse aanvulling.

  • Reply dresses and daisies 09/02/18 at 19:38

    Ziet er ovenheerlijk uit! 😉

  • Reply patricianeemtjemee 09/02/18 at 19:55

    Oooohhh!!! Die ga ik onthouden en zelf een keer maken. Ik ben gek op pecan noten!

  • Reply Tania 09/02/18 at 19:57

    Nog nooit pecan taart gegeten maar die ziet er zo lekker uit op de foto

  • Reply Janine 09/02/18 at 20:32

    Ziet er weer lekker uit meiden! Ik hou niet zo van pecan maar ik geef deze wel een kans haha

  • Reply melissa 09/02/18 at 21:19

    Hmm dat ziet er super lekker uit

  • Reply Frederique 09/02/18 at 21:25

    Aparte combi met limoen, vast heel lekker!

  • Reply Julie Quadflieg 10/02/18 at 11:29

    Ik ben niet zo’n fan van pecannoten maar de combinatie die jullie gemaakt hebben klinkt wel lekker! 🙂

  • Reply Jenny - ikreis.net 10/02/18 at 11:35

    Oef, ziet er lekker uit! Ik ga deze opslaan voor m’n verjaardag over 2 maanden.

  • Reply missdudeblogging 10/02/18 at 20:38

    Deze ziet er weer heerlijk uit!

  • Reply Erinn 10/02/18 at 21:18

    Ziet er goed uit!

  • Reply Cynthia | Cynspirerend.nl 10/02/18 at 23:31

    Oh dit ziet er ook weer zo lekker uit! Mooie foto ook!

  • Reply myfabulouscurves 11/02/18 at 00:43

    Ziet er lekker uit. Pecannoten zijn mijn favoriet.! Heb meteen trek.

  • Reply Herchapter 11/02/18 at 12:08

    ziet er heerlijk uit

  • Reply Rory 12/02/18 at 10:23

    Ik ben gek op pecannoten en limoen, dus dit lijkt mij de ultieme combinatie. Helaas ben ik geen bakprinses (ik heb ook geen keukenmachine, alleen een staafmixer) maar met een klein kindje probeer ik nu steeds meer uit.

  • Reply Aniek Rooderkerken 13/02/18 at 10:22

    Wat een heerlijke taart! Ben benieuwd hoe deze smaakt 🙂

  • Reply Lianne 13/02/18 at 14:40

    Ziet er heerlijk uit zeg! 😀

  • Reply NELE van MamaExpert 14/02/18 at 21:45

    Alleen al uw foto’s; ik blijf het zeggen 😉
    Smakelijk!

  • Reply mamacissepis 14/02/18 at 22:52

    Ooooh hmmm ik hou erg van pecannoten! Goede tip.

  • Reply Proudweirdo 14/02/18 at 23:08

    Thanks, nu heb ik trek! 🤣
    Klinkt heerlijk, deze ga ik zeker een keer maken!

  • Reply Davina 15/02/18 at 02:51

    Oh heerlijk! Ga ik zeker eens uitproberen! Ik woon namelijk in Amerika en dat is hier sowieso een taart die in de top 5 van menig Amerikaan zit. Zeker rond de periode van Thanksgiving. Als ik deze zelf kan maken ga ik hier dus zeker mee scoren!

    • Reply Jadis Schreuder 15/02/18 at 10:37

      Hi davina! Wat leuk dat je in america woont, waar ergens? Er benieuwd wat je er van vindt 🙂

  • Reply karin 15/02/18 at 11:53

    lijkt mij heerlijk, en pecannoten zijn super gezond!

  • Reply Debbythechocoholic 17/02/18 at 20:50

    Deze ziet er echt superlekker uit. Mmm!

  • Reply lauraboogers 20/02/18 at 11:52

    Ik ben niet zo van de pecannoten, maar moet eerlijk zeggen dat het er wel heerlijk uitziet!

  • Reply Janet | thatonetime 23/02/18 at 23:39

    Dit lijkt me een heerlijke taart. Ik vind pecannoten erg lekker en eet het eigenlijk te weinig. Goed excuus om het eens in een taart te eten.

  • Geef een reactie