Pasta met tomatenbiersaus

Ik wilde al een tijdje een gerecht maken met bier. Op een vrijdag werd het kratje van de voedselhub weer bezorgd. Dit keer met bier. Tot nu toe had ik nog niks met het bier gemaakt. Totdat ik dacht; hoe zou pastasaus met bier eigenlijk smaken? Dus ik ging aan de slag met de de groenten van de voedselhub en de biertjes van de Leckere die meegeleverd waren. Ik gebruikte de pilsener in de saus want de Paulus wilde ik gewoon lekker opdrinken.  De pasta met tomatenbiersaus was een succes en daarom delen we nu het recept met jullie!



Voedselhub wk 15

 

Voedselhub week 15
Producten in de basiskrat:
Tomaten
Wortelen
Radijsjes
Kropsla
Witlof
Aardappelen
Uien
Appels

Pasta met tomatenbiersaus

Ingrediënten (2 personen):
250 gr. rundergehakt
4 tomaten
1 winterpeen
1 ui
2 knoflookteentjes
1 flesje Leckere pilsener
180 gr. Spaghetti
1 el. Italiaanse kruiden
1 Bouillonblokje
Geraspte kaas

Bereidingswijze:
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2. Verwarm olijfolie en boter in een koekenpan of hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul.
3. Snijd de tomaten in kleine blokjes en rasp de wortel. Voeg dit toe aan het gehakt en bak even mee. Brokkel het bouillonblokje eroverheen.
4 Nu het beste gedeelte van het recept! Schenk het flesje bier over de groenten en gehakt heen. Laat dit voor mengsel 20 minuten op laag vuur pruttelen. Roer af en toe door.
5. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af wanneer de pasta gaar is.
6. Voeg nu nog de Italiaanse kruiden toe aan de saus en roer door. Verwarm nog 5 minuten.
7. Schep de pasta op, schenk de saus erover en bestrooi met wat geraspte kaas of parmezaan. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Voor een extra bite kun je nog geroosterde pijnboompitten toevoegen.

Tip: Wil je een pittige saus? Voeg dan nog een fijngesneden pepertje toe. Deze kun je het beste even meebakken met de uien en knoflook. Eet smakelijk!

No Comments

Geef een reactie