Met Parrano naar Toscane

Misschien dat jullie de foto’s al voorbij hebben zien komen, maar wij waren een aantal dagen naar Toscane. We gingen met Parrano naar Toscane om even het echte Italiaanse leven te ervaren en dat is heel erg goed gelukt! Het was echt inspirerend en één en al beleving. In 2,5 dag hebben we verschillende leuke activiteiten gedaan en we waren niet alleen! Deze bloggers / vloggers waren ook mee: Annemieke van Eet het beter, Betty van Betty’s kitchen, Kim van De Genietende Foodie, Susam van BySam, Naomi van Three girls one kitchen en Sabine van Smulweb. We hebben ontzettend gelachen, het was alsof we elkaar al jaren kende. Lees hier meer over de persreis!

Dag 1

Met Parrano naar Toscane

We werden gebeld of we met Parrano naar Toscane wilden gaan. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! We wisten dat er een paar bekenden van ons mee gingen, maar op schiphol ontmoetten we de rest van de groep. We vlogen naar Pisa en gingen vervolgens met een busje. Jadis en ik hebben gewacht met lunchen totdat we in Italie waren zodat we daar lekker een broodje hebben kunnen halen. Eenmaal aangekomen in Torre del tartufo / Villa Parano hadden we even tijd wat tijd voor onszelf en hebben we lekker kunnen zwemmen. De villa was echt adembenemend! Het was een tijd geleden dat ik in Toscane ben geweest, maar wat is het er toch prachtig.

Het diner

We ontmoetten Franco en Lena. Franco was bezig met het diner. We hebben heerlijke gerechten geproefd. Er zijn veel groenten verwerkt in de gerechten. Onze favoriet was het voorgerecht, het vlees en het dessert. Ik denk dat, dat de lekkerste panna cotta was die we ooit gegeten hebben! Dan was er nog het gedeelte liquid dessert. Franco maakt zijn eigen limoncello, maar de grappa en vin santo met cantuccini mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Na het diner zijn we nog lekker naar de sauna gegaan.

Dag 2

Wijnontbijt of wijnproeverij?

Na een heerlijk ontbijt met fruit, groenten, kaas, vleeswaren, sapjes en natuurlijk koffie gaan we op pad. Eerste stop Vila la ripa. Voor wat? Wijnontbijt! Oh nee wijnproeverij, overigens wel vrij vroeg, maar goed we zijn in Italie. Deze villa is een plaatje en het is een villa met een mooi verhaal. Saverio Luzzi (de eigenaar) vond tijdens de verbouwing een oude wijnkelder, Romeinse stenen van een Romeinse villa onder deze villa en verborgen muurschilderingen. Daarnaast heeft de villa een aantal hectare met druivenstruiken van 100 jaar oud. Hij wilde er niks mee doen, maar een wijnmaker heeft hem overtuigd om toch eens wijn te maken. Nu heeft hij prachtige wijnen en zelfs prijzen gewonnen. We dronken onder andere Peconio, een rode wijn van alleen Sangiovese druiven gecombineerd met Parrano kaas. Wist je dat Sangiovese blood of gods betekend?

Lunch

Na het proeven van wijnen gingen we lunchen. We aten een heerlijke pasta met tomatensaus met varkensvlees, kregen daarna verschillende soorten kaas en vleeswaren en sloten de lunch af met een soort Italiaanse cheesecake. De cheesecake was gemaakt met kruimeldeeg, ricotta en chocoladesaus. De lunch was heerlijk, maar wij waren ook heel erg enthousiast over het heerlijke brood en de olijfolie die bij de lunch geserveerd werd. 

 

Truffel zoeken & de kookworkshop

We waren net gestart met de kookworkshop toen de man met de truffelhond er was. Dat werd dus eerst truffels zoeken. Vroeger, toen truffels werden ontdekt dacht men dat het aardappels waren. Er werd eerst ook wel gezocht met varkens, maar later werd er toch voor honden gekozen. De varkens zorgden er namelijk voor dat de grond om de truffel teveel beschadigd raakte. Hierdoor werden de sporen voor nieuwe truffels kapot gemaakt. De honden worden 2 jaar getraind, maar zijn daarna ook zo’n 10000 euro waard. Tijdens de workshop maakte we kip gevuld met truffel en kaas, maar ook tiramisu met homemade lange vingers. Daarnaast mocht de ravioli met salieboter en Parrano kaas natuurlijk niet ontbreken. We sloten het diner weer af met limoncello en vin santo om daarna weer gebruik te maken van de sauna en hottub.

Dag 3

Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan, maar eerst natuurlijk nog even ontbijten. Er was nog één extra verrassing, we gingen nog naar de toren van Pisa.

We willen Parrano, Wendy en Maarten bedanken voor deze mooie persreis. Binnenkort kunnen jullie een recept met Parrano op de site verwachten.

* Wil je een recept proberen met lekker veel groenten? Probeer dan eens deze Hartige taart met aubergine.

No Comments

  • Reply Lilian 16 september 2017 at 19:40

    Mooi

  • Geef een reactie