Ouderswets!? Ja dat zeker maar zeg nou eerlijk, als je het zelf maakt is het genieten! In de familie van mijn vriend wordt dit regelmatig gemaakt en dat gaat áltijd op! Deze rundvleessalade hebben we een fris tintje gegeven met citroenrasp, lekker met deze romige dressing.

Perfect eieren koken

Een perfect ei, betekend voor mij dat het eiwit gestold is en het eigeel nog een beetje zacht is. Onderaan het recept staat een handige tip hoe je (altijd) een perfect ei kookt! Ging vroeger geregeld fout.. Daarom vertel ik het jullie nu en zal het je altijd bij blijven!

Rundvleessalade met dressing

Bereidingstijd: 2,5 uur
Personen (4)
Ingrediënten:
1 bio citroen (sap & zest)
1 lap rundvlees (500 gram) (Iers)
1 kg grote kruimel aardappels
4 eieren
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel gerookte paprikapoeder of paprikapoeder
1 grote augurk of 6 kleintjes (kleine blokjes)
2 ui (gesnipperd)

Paar takjes verse oregano 

Dressing:
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels yoghurt
1 theelepel citroensap & rasp (zest)
snufje zout en peper

Bereidingswijze:
1. Als eerste het rundvlees even afwassen, vervolgens doe je koud water in de pan, scheutje citroensap en zet je het op middelhoog vuur. Voeg een druppeltje olie toe. Komt er een schuimlaag? Probeer dan in meerdere keren af te schuimen.
2. Voeg 1 (gesnipperde) ui toe, met de runderbouillon en laat sudderen tot het vlees gaar is (ongeveer +/- 2 uur).
3. Schil de aardappels en voeg in een pan met koud water en haal ze eruit als ze gaar zijn. Laat ze goed afkoelen en hak het dan kleine stukjes.
4. Voeg nu vervolgens de fijngesneden augurk en ui toe en voeg bij de rest.
5. Voeg de mayonaise en 1 eetlepel citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
6. Gebruik een ijsschep om de bollen uit te serveren en verdeel er wat van de frisse mayonaise bij en wat verse oregano!

Eieren koken: de allerbeste manier (werkt altijd!)
6. Kook de eieren in een steelpannetje en voeg een klein laagje water toe van ongeveer 2 centimeter. Als het water kookt leg je de eieren in de pan en doe je de deksel erop en zet je de timer op precies 7. minuten. Laat vervolgens even met koud water schrikken en ze zijn perfect!

Houd je van ouderwetse maar lekkere gerechten? Maak dan eens stoofvlees met oven friet en citroenmayonaise!

on 4 februari 2018

Klinkt goed haha. Alleen ik heb nooit tijd om zo lang bezig te zijn met eten helaas. Dus ik maak het me altijd maar makkelijk met een bak gekocht in de supermarkt.

on 4 februari 2018

ziet er heerlijk uit…

on 4 februari 2018

Ziet er weer onwijs lekker uit!!!
Verbaas mij over de creativiteit van de recepten!

on 6 februari 2018

Altijd leuk om te maken en lekker om te eten. Met zelfgemaakte salade komen alle smaken veel meer tot hun recht!

on 6 februari 2018

Dit ziet er echt heerlijk uit. Ik ga het eens proberen, thanks for sharing 🙂

XxX

on 6 februari 2018

Klinkt lekker ! Maar is een keer proberen 🙂

on 6 februari 2018

Dat heb ik al in geen eeuwigheid meer gegeten. Nu heb ik er spontaan trek in. 🤣

on 7 februari 2018

Mmm dit ziet er weer heerlijk uit! 🙂

on 7 februari 2018

Ziet er heerlijk uit! Ik doe hier veel inspiratie op

on 7 februari 2018

Ziet er zo lekker uit! Heb meteen trek haha

on 7 februari 2018

ziet er super lekker uit! watertanden!!!!

on 8 februari 2018

Mmmm lang geleden dat ik dat nog eens gegeten heb!

on 8 februari 2018

Ik ben normaal gezien niet van de salade’s, maar deze ziet er best lekker uit! 🙂

on 8 februari 2018

Oeh ik vind dit echt lekker. De tip voor het perfecte ei kende ik nog niet. Dat ga ik eens uitproberen. Thanx!

on 16 februari 2018

Dat ziet er heerlijk uit zeg! Wat een goed idee

on 19 februari 2018

Ik moet weer meer vlees eten, ik ben een jaar of 4 geleden steeds minder vlees gaan eten. Smaakte me niet meer. En dat voor een supercarnivoor. Maar heb nu ernstige ijzertekort dus ben op zoek naar nieuwe vlees-recepten. Ik ga deze dan ook deze week nog uitproberen, lijkt me lekker.

on 19 februari 2018

Hoi Frederique, bedankt voor je reactie! Ik heb heel eerlijk gezegd juist sinds een paar maanden heel weinig behoefte aan vlees. Ik heb er een gek gevoel bij en ik heb vel meer zin in groente of kaas. Maar ik moet dus wel uitkijken voor ijzertekort. Hoe doe jij dat nu? Hoop van je te horen als je het gemaakt hebt 🙂

on 21 februari 2018

Dit recept is opgeslagen door mij! Zou zomaar mijn favo recept voor deze zomer kunnen worden bij de BBQ 😉

on 22 februari 2018

Oh wat leuk! Er komen ook nog meer sausjes aan voor bij de BBQ!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.