Ouderwetse rundvleessalade

Ouderswets!? Ja dat zeker maar zeg nou eerlijk, als je het zelf maakt is het genieten! In de familie van mijn vriend wordt dit regelmatig gemaakt en dat gaat áltijd op! Deze rundvleessalade hebben we een fris tintje gegeven met citroenrasp, lekker met deze romige dressing.

Perfect eieren koken

Een perfect ei, betekend voor mij dat het eiwit gestold is en het eigeel nog een beetje zacht is. Onderaan het recept staat een handige tip hoe je (altijd) een perfect ei kookt! Ging vroeger geregeld fout.. Daarom vertel ik het jullie nu en zal het je altijd bij blijven!

Rundvleessalade met dressing

Bereidingstijd: 2,5 uur
Personen (4)
Ingrediënten:
1 bio citroen (sap & zest)
1 lap rundvlees (500 gram) (Iers)
1 kg grote kruimel aardappels
4 eieren
3 eetlepels mayonaise 
1 theelepel gerookte paprikapoeder of paprikapoeder
1 grote augurk of 6 kleintjes (kleine blokjes)
2 ui (gesnipperd)

Paar takjes verse oregano 

Dressing:
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels yoghurt
1 theelepel citroensap & rasp (zest)
snufje zout en peper

Bereidingswijze:
1. Als eerste het rundvlees even afwassen, vervolgens doe je koud water in de pan, scheutje citroensap en zet je het op middelhoog vuur. Voeg een druppeltje olie toe. Komt er een schuimlaag? Probeer dan in meerdere keren af te schuimen.
2. Voeg 1 (gesnipperde) ui toe, met de runderbouillon en laat sudderen tot het vlees gaar is (ongeveer +/- 2 uur).
3. Schil de aardappels en voeg in een pan met koud water en haal ze eruit als ze gaar zijn. Laat ze goed afkoelen en hak het dan kleine stukjes.
4. Voeg nu vervolgens de fijngesneden augurk en ui toe en voeg bij de rest. 
5. Voeg de mayonaise en 1 eetlepel citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. 
6. Gebruik een ijsschep om de bollen uit te serveren en verdeel er wat van de frisse mayonaise bij en wat verse oregano!

Eieren koken: de allerbeste manier (werkt altijd!)
6. Kook de eieren in een steelpannetje en voeg een klein laagje water toe van ongeveer 2 centimeter. Als het water kookt leg je de eieren in de pan en doe je de deksel erop en zet je de timer op precies 7. minuten. Laat vervolgens even met koud water schrikken en ze zijn perfect!

Houd je van ouderwetse maar lekkere gerechten? Maak dan eens stoofvlees met oven friet en citroenmayonaise!

Print Friendly, PDF & Email

20 Comments

  • Reply patricianeemtjemee 04/02/18 at 20:36

    Klinkt goed haha. Alleen ik heb nooit tijd om zo lang bezig te zijn met eten helaas. Dus ik maak het me altijd maar makkelijk met een bak gekocht in de supermarkt.

  • Reply Herchapter 04/02/18 at 21:30

    ziet er heerlijk uit…

  • Reply Tom Outdoor 04/02/18 at 22:38

    Ziet er weer onwijs lekker uit!!!
    Verbaas mij over de creativiteit van de recepten!

  • Reply mamacissepis 06/02/18 at 08:16

    Altijd leuk om te maken en lekker om te eten. Met zelfgemaakte salade komen alle smaken veel meer tot hun recht!

  • Reply wendyvansoest 06/02/18 at 09:58

    Dit ziet er echt heerlijk uit. Ik ga het eens proberen, thanks for sharing 🙂

    XxX

  • Reply Inspiration NL 06/02/18 at 14:15

    Klinkt lekker ! Maar is een keer proberen 🙂

  • Reply Bianca Ronday 06/02/18 at 15:13

    Dat heb ik al in geen eeuwigheid meer gegeten. Nu heb ik er spontaan trek in. 🤣

  • Reply lauraboogers 07/02/18 at 11:47

    Mmm dit ziet er weer heerlijk uit! 🙂

  • Reply Amelie 07/02/18 at 16:25

    Ziet er heerlijk uit! Ik doe hier veel inspiratie op

  • Reply Janine 07/02/18 at 17:02

    Ziet er zo lekker uit! Heb meteen trek haha

  • Reply stefaanvivant 07/02/18 at 19:26

    ziet er super lekker uit! watertanden!!!!

  • Reply Amylia 08/02/18 at 10:10

    Mmmm lang geleden dat ik dat nog eens gegeten heb!

  • Reply hernameiseva 08/02/18 at 11:13

    Ik ben normaal gezien niet van de salade’s, maar deze ziet er best lekker uit! 🙂

  • Reply Cynthia | Cynspirerend.nl 08/02/18 at 11:31

    Oeh ik vind dit echt lekker. De tip voor het perfecte ei kende ik nog niet. Dat ga ik eens uitproberen. Thanx!

  • Reply Lodi 16/02/18 at 16:18

    Dat ziet er heerlijk uit zeg! Wat een goed idee

  • Reply Frederique 19/02/18 at 11:01

    Ik moet weer meer vlees eten, ik ben een jaar of 4 geleden steeds minder vlees gaan eten. Smaakte me niet meer. En dat voor een supercarnivoor. Maar heb nu ernstige ijzertekort dus ben op zoek naar nieuwe vlees-recepten. Ik ga deze dan ook deze week nog uitproberen, lijkt me lekker.

    • Reply Jadis Schreuder 19/02/18 at 18:59

      Hoi Frederique, bedankt voor je reactie! Ik heb heel eerlijk gezegd juist sinds een paar maanden heel weinig behoefte aan vlees. Ik heb er een gek gevoel bij en ik heb vel meer zin in groente of kaas. Maar ik moet dus wel uitkijken voor ijzertekort. Hoe doe jij dat nu? Hoop van je te horen als je het gemaakt hebt 🙂

  • Reply Emmy van Meir 21/02/18 at 14:37

    Dit recept is opgeslagen door mij! Zou zomaar mijn favo recept voor deze zomer kunnen worden bij de BBQ 😉

    • Reply Jadis Schreuder 22/02/18 at 01:17

      Oh wat leuk! Er komen ook nog meer sausjes aan voor bij de BBQ!

    Geef een reactie