Matcha cake met witte chocolade

We gingen aan de slag met Matcha thee. Matcha thee is trendy en het wordt ook veel in gerechten verwerkt. Je ziet prachtige foto’s van gerechten met deze heldere groene kleur. Het wordt veel gebruikt in zoete bereidingen zoals blondies, ice tea, macarons en taart. Je kunt er echt veel mee! Wij maken er een Matcha cake met witte chocolade, citroenrasp en walnoten van. Het recept kun je hieronder vinden, maar eerst nog wat info over de Matcha thee!

Matcha thee
Matcha is een traditionele thee en komt oorspronkelijk uit Japan. De echte Matcha komt uit Japan, de thee die uit andere landen komt noem je groene theepoeder. Nadat de thee wordt geplukt, worden de theebladeren gestoomd en vervolgens vermalen tot een poeder. Het verschil met groene thee is dus, dat je bij gewone groene thee een infusie drinkt en er zal dus altijd een deel van de voedingsstoffen weggegooid worden. Omdat Matcha gemalen thee is drink je alle voedingsstoffen op. Dit is het grote verschil met gewone groene thee.

Matcha cake met witte chocolade en citroenrasp

Ingrediënten
3 theelepels Matcha Garucha
1 Citroen
200 gr. roomboter
200 gr. suiker
4 eieren
200 gr. bloem
2 theelepels bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
100 gr. witte chocolade
40 gr. walnoten.

Topping
2 eetlepels poedersuiker
1 theelepel matcha

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Roer de boter zacht en voeg de suiker toe. Meng dit tot een mooi romig en glad mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe wanneer je de vorige volledig hebt doorgeroerd.
3. Zeef de bloem en bakpoeder in een andere schaal en voeg de Matcha poeder toe. Roer dit door het boter-eimengsel.
4. Hak de witte chocolade en walnoten fijn. Was de citroen en rasp het gele van de schil want het witte gedeelte is bitter. We willen natuurlijk geen bittere cake! Voeg dit vervolgens toe aan het mengsel.
5. Vervolgens vet je de cakevorm in en doe je het cakemengsel erin. Bak 45-60 minuten in de oven zodat de cake mooi gaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen voordat je de cake gaat storten.

Om het helemaal af te maken doe je 1 theelepel Matcha door 2 eetlepels poedersuiker, roer dit door elkaar en strooi met een zeefje over de cake.

We hebben dit recept gemaakt in samenwerking met Simon Levelt. #sponsor

2 Comments

  • Reply Nicole ~ Heather & Lime 29 juli 2017 at 15:32

    Ik heb nog nooit matcha geprobeerd, maar ben wel heel nieuwsgierig! Dit lijkt me in ieder geval heel lekker 🙂

    • Reply Anouk de Rooij 31 juli 2017 at 16:48

      Hi Nicole, bedankt voor je reactie! De combinatie met de witte chocolade is erg lekker.

    Geef een reactie