Eten bij Mangerie ’t Vervolg met Social Deal

Laat ik beginnen met: wauw, we hebben in tijden niet zo verrassend gegeten als bij Mangerie ’t Vervolg. We gingen naar de Kolperstraat 30 in Den Bosch en werden ontvangen door Nathalie Salameh, al 17 jaar eigenaresse van Mangerie ’t Vervolg.

Mangerie ’t Vervolg

Zeventien jaar geleden begon ze een restaurant, maar toen er een andere locatie vrij kwam verhuisde ze daarheen. In de aanloop naar het verhuizen werd er steeds gesproken over ’t Vervolg. Zo ontstond de naam van haar tweede restaurant. Dat Nathalie alles uitgedacht heeft in haar restaurant komt ook terug in haar menukaarten. ’s Ochtends om tien uur gaat het restaurant open en ligt er een witte menukaart (de lunchkaart) op tafel, in de middag ligt er een grijze kaart (de doorlopende kaart) en in de avond een zwarte kaart (de dinerkaart). Wij hebben de andere menukaarten ook even bekeken en weten dat we daar ook nog een aantal gerechten van willen proeven!

De deal is een vijfgangendiner. Zo kun je echt meerdere gerechten van de kaart proeven. De gangen zijn iets kleiner en je krijgt veel advies over de wijnen die lekker zijn bij de gerechten. Twee vleesgerechten staan eigenlijk altijd op de menukaart: zwezerik en ganzenlever.

Het menu

We starten met een amuse: een saucijzenbroodje met paddenstoelen en truffel. Lekker, want de structuur van paddenstoelen is wel te vergelijken met de vulling van een saucijzenbroodje. Vervolgens kregen we een soort carpaccio van kalfsvlees (het vlees was kort gebakken) met een Aziatische salade van rode kool, peper en koriander. Wij zijn beiden natuurlijk dol op Aziatische eten, dus we vonden het heerlijk. We kunnen ons zo voorstellen dat er mensen zijn die het te pittig vinden. Na het kalfsvlees kregen we rijstnoedels met coquilles en veel knoflook. Ook dit was weer smullen, want wie houdt er nou niet van goed gegaarde coquilles?! Wij als citruslovers zouden natuurlijk nog wel een limoentje toevoegen. Dit was een goede tegenhanger geweest voor de olie en knoflook. De derde gang was eendenborst (YES!) met gekarameliseerde witlof en een krokante van rosevalaardappel.

Toen kwam mijn persoonlijke favoriet! De chef heeft voor het hoofdgerecht zelf verschillende groenten geweckt. Rundvlees met bataatpuree, gerookte knoflooksaus en geweckte groenten. De samenhang van de ingrediënten in dit gerecht was zo goed! Het hartige van het vlees, zoete van de bataatpuree, zure van de groenten en het zoutige van de saus. Fantastisch! We hadden hier overigens ook een onwijs lekkere rode wijn bij en bij de voorgerechten een houtgerijpte chardonnay. Laat je vooral adviseren!

De laatste gang was een prachtig dessert (de chef is ook patissier): chocolademousse met amandel, een klein taartje met abrikozenjam en twee coulis:framboos en mango.

Is Mangerie ’t Vervolg een aanrader? Zeker weten! Wij gaan er zeker weer een keer eten, want we zagen ook nog zoveel lekkers op de lunchkaart en ze wisselen elke 4 maanden van kaart. Wil je hetzelfde menu eten als wij hebben gegeten bestel jouw deal dan bij Social Deal!

No Comments

Geef een reactie