Magische Heks’nkaas

Gesponsord – Afgelopen zomer was ik met mijn vriend in Rhodos te vinden in het altijd zonnige Griekenland. Het zwembad was echt fantastisch, elke ochtend lagen we lekker te zonnen en te genieten van onder andere verse watermeloen. Tijdens een van de eerste dagen raakten we bij het zwembad aan de praat met een gezin en we kwamen er al snel achter dat we in gesprek waren met het gezin van de directeur van Heks’nkaas, de producent van de smeerdip HEKS’NKAAS®. Michel Wildenborg, een vriendelijke en rustige man die gepassioneerd over eten en zijn product HEKS’NKAAS® vertelt. Op de laatste dag van onze vakantie heb ik Michel geïnterviewd. Ik was natuurlijk erg nieuwsgierig naar het verhaal achter dit bedrijf.

Verhaal achter het Heks’nkaas

HEKS’NKAAS® is een product wat al een aantal jaren bestaat en steeds populairder wordt. Het is een smeerdip met o.a. roomkaas, verse groenten en kruiden en een tikje magie.

Hoe komen ze aan deze naam?
De naam is bedacht door een groenteboer die rond Halloween o.a. roomkaas met verse groente en kruiden mengde en zo, bijna toevallig, tot een super recept kwam. Er hingen allerlei versieringen in de winkel, waaronder magische heksen. Voilà en je hebt een naam! Zo simpel kan het zijn. Zeg nou eerlijk wie kent het niet? Juist door een aparte naam creëer je bekendheid en word je niet snel vergeten.
Waarom Heks’nkaas en niet Heksenkaas? Dit heeft te maken met de oorsprong. Omdat de productie plaats vindt in het mooie Twente, werd gekozen voor een naam met een typisch Twentse tongval. Sommige klinkers worden als het ware ingeslikt wanneer je het uitspreekt. Je kent vast wel de BOER’N yoghurt met muesli of de vruchten onderin van Zuivelhoeve, ook uit Twente. Op deze manier wordt een dialect weer charmant en eigen.

Rondleiding in de fabriek
Afgelopen zomer zijn we samen in de fabriek geweest in Oldenzaal. Tijdens de rondleiding hebben we goed kunnen zien wat het productie proces inhoudt. Interessant om te zien hoe deze producten gemaakt worden. Michel vertelde dat er tijdens elke productie dag vers gesneden groente wordt geleverd. Dat proef je zeker. Na de rondleiding zijn we heerlijk verwend met een ultieme lunch gemaakt door Berry de kok/productontwikkelaar. Er zijn vier verschillende varianten die écht allemaal te lekker zijn. Maar onze favoriet blijft toch de originele versie, die is goud waard!

Koken met Heks’nkaas

We hebben inmiddels allerlei recepten gemaakt met deze magische kaas, waaronder een koude aardappelsalade met citroen-cajun kip. Je kunt eindeloos variëren in verschillende gerechten. Zin in een lekkere snack? Snijd dan komkommer en paprika in steeltjes en dippen maar! De mogelijkheden zijn oneindig! Wat ons vooral aan dit product aanspreekt is dat de focus ligt op het borrel moment. Dit is een (nieuw) gebruiksmoment waarin volgens ons nog veel te behalen valt. Weinig producten in de schappen leggen daar hun focus nog op. HEKS’NKAAS® is naar ons idee onmisbaar bij iedere borrel. Lekker om te dippen met stokbrood, toast of groentesticks.

Waar koop je het?
Het is op verschillende plekken in de supermarkt te vinden: in het vers schap bij de roomkazen, in de kaas afdeling en bij het borrel (lees tapas) schap. Op het gebied van marketing herkennen wij een slimme aanpak. Naast het laten proeven op de winkelvloer bestaat er sinds kort ook een eigen YouTube kanaal waarin twee presentatoren bekende en onbekende Nederlanders interviewen met de hamvraag: Hoe borrelt Nederland? Dat levert hele leuke en smakelijke filmpjes op.

Deze smeerdip met roomkaas, verse kruiden én een tikje magie koop je in alle Nederlandse supermarkten en ook bij heel veel delicatesse zaakjes. Inmiddels is HEKS’NKAAS® ook al verkrijgbaar in België en in Duitsland, en dat vinden wij helemaal niet vreemd. Hopelijk kunnen we het volgend jaar ook op onze volgende vakantie bestemming kopen, heerlijk!

No Comments

Geef een reactie