Lima moka rice drink

Lima moka rice drink is een nieuwe rijstdrank van Lima. Voor ons  een onbekend merk, ondanks dat wij soja-, rijste-, en amandelmelk drinken in plaats van gewone melk. Naast dat de rijstdrank lactosevrij is, is deze ook nog cafeïnevrij en glutenvrij. Of hij lekker is? Dat verklappen wij pas aan het einde van dit artikel!

Rice-Drink-Moka-250-ml

Lima
Lima is een bedrijf dat zich focust op evenwichtige en biologische voeding. Naast dat ze deze granendranken hebben, produceert het bedirijf ook ontbijtproducten, graanproducten en sojasauzen. Het is assortiment is vegetarisch en bijna veganistisch op 2% na. Daarnaast heeft Lima ook een website ontwikkeld waar vegetariërs en veganisten hun levenstijl kunnen delen. Een goede manier om tips, recepten en ervaringen te delen! Benieuwd kijk dan op Happy Veggie.

Mokka rijstdrank
In principe dacht ik dat het een gewone rijstemelk was. Echter bevat het drankje geroosterde franen en chicorel. Een soort instantgranenkoffie ( wij hadden echt geen idee wat hiermee bedoeld werd). Blijkbaar werd de granenkoffie gedronken door de voorouders in Europa, voordat er koffie beschikbaar was. Het voordeel aan deze drank is dat het cafeïnevrij is, maar het heeft wel een mokka smaak. Prima om als een soort ijskoffie te drinken dus. Er zijn twee verpakkingen één 250 ml formaat (€0,99) en een 1 liter pak (€2,99).

De smaak
Uit mijn enthousiasme nam ik al een slok van de Lima Rice drink toen hij nog niet gekoeld was. Ook dit was al lekker, wel een beetje zoet. Toen ik de Lima Rice drink in de koelkast had gezet, toen was de smaak aangenamer. Lekker een koel mokka drankje. Prima voor smoothies, ijskoffie en voor je cornflakes of cruesli. Ik deed het door mijn cruesli! Erg lekker!

Voor extra informatie kun je naar de site van Lima, ze hebben nog veel meer bijzondere producten. Je kunt hierbij denken aan wafels, ontbijtproducten en pasta.

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Geef een reactie