Komkommer in het zuur

Bij het vorige recept broodje bakkeljauw, maakten we een snelle komkommer in het zuur. Er zijn meerdere manieren om komkommer in het zuur te maken. Met kruiden maar ook met ui en peper.  Bij dit recept gaan we meerdere kruiden toevoegen. Je kunt het prima bewaren in een grote weckpot of augurkenpot.

De komkommer in het zuur kun je eten op broodjes, pittige gerechten of gerechten met rijst. Het is bij veel dingen gewoon erg lekker. Het voordeel is dat je het lang kunt bewaren. Zo hoef je niet perse een zuurtje te doen in je eten, maar kun je het wel erbij eten.

Komkommer in het zuur ( 1 pot)

Komkommer in het zuur

Ingrediënten:
Komkommer 1 st.
Azijn 200 ml.
Water 250 ml.
Suiker 5 el.
Piment (lontai) 6 st.
Kruidnagel 2 st.
Snufje zout
Madame Jeanette peper (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Was de komkommer goed. Je wilt geen zand in je komkommer in het zuur. Schil het vervolgens dun ( of niet ) de schil eraf. Je kunt de zaadlijsten verwijderen, maar in dit recept doen we dat niet. Snijd vervolgens dunne plakjes of gebruik de mandoline.

2. Was de peper en snijd door de midden, zodat je de zaadjes kunt verwijderen. Zonder de zaadjes is het al pittig genoeg! Extra spicy? Laat ze er dan in zitten.

3. Het liefst kook je de weckpot uit. En zet hem op zijn kop op een schone theedoek. Schenk de azijn in de pot en kook het water. Schenk ook het water in de pot en voeg het suiker toe. Laat dit oplossen in het mengsel.

4. Doe hier de kruiden, zout, komkommer en peper in. Roer goed door en zorg ervoor dat de komkommer goed onder water staat. Laat dit minstens een dag staan zodat de smaken goed ingetrokken zijn. Je kunt dit voor een langere periode bewaren.

Je kunt de azijn ook vervangen door limoen- of citroensap. Dit geeft een andere smaak, is ook erg lekker!

 

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  • Reply Me over ME 17/01/18 at 13:57

    Klinkt erg lekker en fris. Het lijkt me heerlijk als extra salade.

  • Geef een reactie