Kleurrijke salade met pita croutons

Als de zonuren in Nederland weer toenemen staan de salades bij ons al snel weer op tafel! Met salades kun je eindeloos variëren. Vegetarisch koken lijkt al snel lastig maar dit recept heeft echt geen vlees of vis nodig! Deze kleurrijke salade met pita croutons is gevuld met allerlei verse groenten, kruiden en (natúúrlijk) citroen. Als je in een salade verschillende kleuren en structuren samenbrengt is het echt een feestje om naar te kijken en op te eten.

Kleurrijke salade met pita croutons

Ingrediënten salade (4 personen):
300 gram doperwten (uit de vriezer)
2 rijpe avocado’s (in blokjes van 1 bij 1 cm)
100 gram snackpaprika’s ( in ringetjes)
200 gram gekleurde cherry tomaatjes (door de helft)
1 komkommer (in blokjes van 1 bij 1 cm)
1/4 bosje verse munt
1/4 bosje verse koriander
4 pita broodjes
2 tenen knoflook (fijngehakt)
1/2 citroen (zest)
1 eetlepel Jonnie Boer spices Picadillo
1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten dressing:
100 ml geitenyoghurt
1/2 citroen (sap en zest)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
2 theelepels Jonnie Boer spices Picadillo

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de plaat.
2. Snijd de pitabroodjes open zodat je 2 rondjes krijgt, snijd vervolgend de rondjes in 8 puntjes per plakje.
3. Mix de olijfolie met de fijngehakte knoflook en wat peper en zout. Leg vervolgens de pita croutons op de bakplaat en mix de olie mix erdoorheen. Zet de pitabroodjes voor 6 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn geworden.
4. Zet een steelpannetje gevuld met de doperwtjes op middelhoog vuur en schenk er een klein beetje water bij. Laat de doperwtjes kort borrelen zodat ze mooi fel groen en knapperig blijven.
5. Voeg vervolgens de snack paprika’s, komkommer, avocado, cherrytomaatjes en de doperwtjes bij elkaar.
6. Voor de dressing meng je geitenyoghurt met de fijn gehakte knoflook, citroen sap & zest, Picadillo spices en peper en zout.
7. Hak de koriander en munt fijn en verdeel over de salade. Haal de pita croutons uit de oven en verdeel over de salade. Maak de salade vervolgens af met de dressing, rasp wat citroenzest erover.

Tip: houd je niet van koriander? Geen probleem zonder koriander is de salade nog steeds een feestje!
Loopt het water je in de mond en ga je dit recept ook maken? Deel het met ons, vinden we érg leuk :-).

Nog inspiratie nodig voor een andere lekkere salade? Kijk dan ook eens bij ons recept voor Watermeloensalade met geitenkaasbolletjesSmakelijk!

No Comments

  • Reply sixpacksbe 10 augustus 2017 at 13:05

    Leuke foto’s en ik moet zeggen dat het er heel smakelijk uit ziet.
    Ga het zeker eens testen want ik hou wel van dergelijke keuken.

  • Reply missk510 10 augustus 2017 at 13:10

    Heerlijk zomers gerechtje! Voor mij mag de koriander er zeker in blijven. Nu de zon nog.

  • Reply Elsemieke | Living on a Plane 10 augustus 2017 at 13:33

    De foto maakt mij hongerig. Fijn ook dat je kruiden van Jonnie Boer gebruikt, daar zit zo veel minder zout in en het is nog lekkerder ook. Deze gaat op mijn to make lijstje.

  • Reply Nicole Orriëns 10 augustus 2017 at 13:58

    Hij ziet er heerlijk uit, en nog gezond ook. Mooi al die kleurtjes ook. Dat geeft een aantrekkelijke look.

  • Reply Danella 10 augustus 2017 at 13:59

    Ziet er goed uit! Leuk idee om croutons te maken van pita.

  • Reply Willem Meester 10 augustus 2017 at 17:32

    Ah, hartstikke goed. Ook gemakkelijk naar een veganistische variant te vormen zie ik. Tnx

  • Reply Aziatische salade met rode mul - The lemon kitchen 11 augustus 2017 at 07:02

    […] Met deze lichte maaltijd hoef je je geen zorgen te maken of je genoeg groente binnenkrijgt! Probeer ook eens deze kleurrijke salade met pita croutons! […]

  • Reply Bregtje 11 augustus 2017 at 13:36

    Ziet er geweldig uit zeg! Die dressing lijkt me ook heerlijk. Gaat zeker op m’n to make lijstje!

  • Reply Laila 11 augustus 2017 at 21:13

    Wat ziet dat er lekker uit zeg. Lijkt me een heerlijke salade voor een zomerse dag bij een BBQ!

  • Reply thomasculinair 11 augustus 2017 at 21:14

    Dat ziet er heerlijk uit en kleur ook lekker vrolijk!

  • Reply Gözleme met spinazie, feta en kipdöner - The lemon kitchen 21 september 2017 at 15:31

    […] Toch een ander receptje maken met veel groenten? Probeer dan deze kleurrijke salade met knapperige croutons. […]

  • Geef een reactie