Hutspot met gerookte kip en sambal

Ouderwets hutspot maken, lekker! Wortelen, uien, aardappelen en vlees. Super gemakkelijk. Zo ouderwets is dit recept niet, want we geven een twist aan deze klassieker. We bakken de groenten, voegen iets meer frisheid toe en een beetje pit. We maken hutspot met gerookte kip en sambal.  Zo is het recept lekker in de winter, maar ook op een koude lentedag. De groenten die we erin verwerken zijn van de Voedselhub, want het is natuurlijk weer voedselhub vrijdag!  De groenten en fruit van Voedselhub zijn lokaal, biologisch en lekker. 

Hutspot met gerookte kip (4 personen)

400 gr. gerookte kip
1000 gr. kruimige aardappelen
500 gr. hutspotgroenten
100 ml melk
20 gr. boter
125 ml crème fraîche
sambal
peper & zout

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen. Kook ondertussen water met de waterkoker. Snijd de aardappelen in stukken en was ze. Kook de aardappelen voor 20 minuten. Voeg wel een beetje zout toe aan de het water.
2. Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de boter en melk toe. Stamp het niet te fijn, anders wordt het een soort aardappelpuree. Doe de deksel op de pan en ga verder met de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm de olie in koekenpan, bak de uien en wortel 5 minuten. Voeg de gerookte kip en crème fraîche toe en roer goed door. Verwarm twee minuten. Voeg peper en zout toe en als je dat lekker vindt een theelepel sambal.
4. Roer de groenten en kip, met de crème fraîche door de aardappelen. Serveer het gerecht nog met extra sambal, om het nog extra pittig te maken.

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Geef een reactie