brownie nieuwland Tilburg

Hotspot: Lunchcafé Nieuwland Tilburg

‘‘ Omdat mijn vriendin Lisa in Breda woont en ik in Den Bosch, spreken we eens in de paar maanden in Tilburg af. Lekker centraal. Bijkletsen en een hapje eten. Een tijd geleden hebben we een leuk tentje in hartje centrum gevonden. Van de buitenkant ziet het er knus uit. Als je binnenkomt doet het je denken aan een gezellige woonkamer met lichte pasteltinten en hout. Net zoals mijn eigen stijl, het deed mij denken aan mijn eigen huisje.’’

Op de menukaart staan veel verschillende drankjes waaronder Elderflower limonade. Deze is erg aan te raden! Lisa’s favoriet. Ik ga meestal voor de verse thee met bijvoorbeeld zoethout. Op de kaart staan om de paar maanden nieuwe gerechten. Alles is zelfgemaakt. Even gekletst met de eigenaressen, ze zijn schoonzussen van elkaar. Beide gepassioneerd over horeca,lunchen en zelfgemaakt eten. In het midden van de zaak staat een grote houtentafel met verschillende magazines er op. Wat mij opviel was dat er geregeld één persoon even een koffie komt drinken en een krantje leest. Het is dus erg toegankelijk om even langs te komen voor een koffie. De koffie bonen ruik je trouwens ook. Lekker!

Flinke zuurdesem boterham:

Beide kozen we voor een witte zuurdesem boterham met zelfgemaakte rosbief, truffelmayonaise, ingemaakte wortel en gefrituurde uitjes. Wat een combinatie he? Zeker een aanrader! Beide zaten we muisstil te genieten van deze flinke boterhammen. We waren helemaal in ons hum!

Chocolade brownie met kokostopping:

Onze buik zat al vol, maar de chocolade brownie zat ons toch echt aan te staren. Lekkere chocolade smaak met een zachte topping van kokos. Hemels! 

Beoordeling: 

Smaak 8,5
Styling 8
Bediening 7,5
Sfeer 8
Concept 8

Zou ik hier terug willen komen? Ja 

Dus ben je binnenkort eens een keer in Tilburg en zoek je een leuke plek om te lunchen? Dan is lunchcafé Nieuwland zeker een aanrader. 

No Comments

Geef een reactie