shrimp

Cafe – restaurant Amsterdam

‘’ Op een maandag avond is het lastig om een restaurant te vinden die open is. Ik had samen met mijn lieve vriendin Kimsha een etentje gepland, we waren dezelfde middag nog bezig met een zoektocht naar een perfect plekje om te eten in Amsterdam. Mijn vriendin was meerdere keren getipt om naar Café – restaurant Amsterdam te gaan. Persoonlijk vond ik de naam niet erg vernieuwend klinken, ik was een beetje bevooroordeeld ja, maar daarom wilde ik het wel graag uit proberen want de naam zou niet moeten uitmaken. Nieuwe plekken ontdekken vind ik ontzettend leuk, je krijgt dan een kijkje in de keuken van een nieuw restaurant maar ook van de chef zelf. Vaak is al bij het broodmandje af te leiden of er echt aandacht en liefde wordt besteed aan het eten. Ik ben dan misschien erg kieskeurig maar het zit hem toch echt in de kleine dingen. Niet te veel poespas! Dit was gelukkig het geval bij restaurant Amsterdam‘’

shrimp

Veelzijdige gerechten
Café – restaurant Amsterdam is gelegen in het westen van Amsterdam. Makkelijk te bereiken met OV. Binnenkomst was gelijk goed, vriendelijke bediening en een gezellige sfeer. Een beetje kaal maar dat was een bewuste keuze denk ik. De oude muren, het hoge dak en de kleine wit gedekte tafeltjes waren een goede combinatie. Denk aan een grote oude fabriek waar 100 tafeltjes in staan, het past net. Het was even zoeken tot ik Kimsha had gevonden in de enorme ruimte. We kregen gelijk een mandje met vers gebakken stokbrood en heerlijke gezouten roomboter. Dit doet het altijd erg goed bij mij! Simpel maar toch een fantastische smaakbeleving het warme broodje en de zoute smeltende roomboter. We kregen de kaart voor ons en wat mij opviel is dat ze enorm veelzijdige gerechten hebben. Een viskaart apart en een a la carte kaart. Er stonden bijzonder smaakvolle gerechten op, maar ook een paar gerechten die niet snel bij mensen in de smaak valt zoals orgaanvlees. Dit vind ik juist leuk en onderscheidend!

steak

Vis, vlees en cake met butterscotch
We hadden beide zin in vlees en vis. Dus we besloten om de gerechten samen te delen. Echt een top idee als je niet goed in kiezen bent. Scampi’s in look en Black Angus beef met paddenstoeltjes jus. Beide gerechten hadden een perfecte garing en heerlijke smaak. Salade en frietjes werden er naast geserveerd. Salade was een beetje karig maar wel smaakvol. De frietjes waren knapperig, vol van smaak en goed gezout. Dat ze knapperig zijn is belangrijk voor mij, hiermee kun je echt een wereld van verschil maken. Plus punt dus! Franse mayonaise maakte dit het gerecht in zijn geheel af. Nagerecht niet te vergeten, wat een winnaar! Sticky toffee cake was om emotioneel van te worden, zachte doordrongen cake met een heerlijke butterscotch saus en een bolletje vanille ijs. Het zoete van de dadel proef je er goed in terug. Gouden combinatie.

toffee cake

De gerechten waren allemaal smaakvol, echt met liefde bereid dat was duidelijk!

Voor mij een nieuwe hotspot in Amsterdam!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Geef een reactie