16 Comments
hotdogs rookworst

De winter komt er aan en wij hebben zin in Hotdogs! Natuurlijk maken wij ons eigen variant. Daarom hebben we gekozen om rookworst te gebruiken, de rooksmaak van deze worst past perfect bij frisse van de zuurkool en pittige mierikswortel. Wij houden van een fris element in een gerecht, het liefst gecombineerd met structuur en iets pittigs. Dit recept is echt 100% comfort food.

Wurst Case

Comfort food is zeg maar ons ding. Samen puur genieten van lekker eten en gezelligheid! Met deze hotdogs maak je echt iedereen gelukkig! Wil je deze rookworsten bestellen? Namens school zijn we met een verkoopactie bezig om geld in te zamelen om met de Topklas studenten naar China te gaan.

Hotdog met zuurkool & mierikswortelmayo

Ingrediënten: (2 personen) 

1 Wurst Case rookworst
2 witte of bruine pistoletjes
100 gram gekookte zuurkool
2 eetlepels gefrituurde uitjes
1 eetlepel mierikswortel
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels geraspte kaas (naar keuze)
Curry
½ citroensap & ras

Benodigdheden:
Handrasp
kookpannetje

hotdog rookworst
Hotdog rookworst

Bereidingswijze:
1. Als eerste zet je een kookpannetje op middelhoog vuur en voeg de rookworst in zijn geheel met verpakking toe. Zorg dat het water niet kookt. Verwarm de rookworst 8-10 minuten.
2. Haal de zuurkool uit de verpakking en spoel af met water en laat even uitlekken. Voeg de zuurkool toe en verwarm voor 10 minuten met een paar eetlepels water.
3. Nu voeg je de mierikswortel en de mayonaise samen in een kommetje en meng goed met wat citroensap, peper & zout.
5. Snijd de pistoletjes doormidden en besmeer de binnenkant van de pistoletjes met de mierikswortelmayonaise en voeg de zuurkool toe, vervolgens snijd je de rookworst doormidden en leg je die op de zuurkool.
6. Vervolgens verdeel nu de curry over de worst. Voeg wat van de mierikswortelmayonaise extra toe en bestrooi met wat gefrituurde uitjes en geraspte kaas. Verdeel als laatste nog wat citroenrasp over de hotdogs.

Hou je ook zó van comfort food zoals hotdogs? Maak dan eens Spaghetti al nero met kip en citroensaus!

 

on 9 januari 2018

Dat ziet er lekker uit dames, mooie foto’s en wat een gave verkoopactie. Ga zo door!

on 9 januari 2018

Dat ziet er lekker uit dames, mooie foto’s en wat een gave verkoopactie. Ga zo door!

on 9 januari 2018

Dit lijkt mij nu echt heel erg lekker. Zuurkool is gewoon lekker en wie lust er nu geen hotdogs 🙂
Waar ik alleen een beetje “allergisch” voor ben is de mierikswortel. Daar heb ik mij nl een keer flink in vergist en sinds het moment dat ik die onverwachte hap heb genomen vind ik het zo vies….

on 9 januari 2018

Ziet er mij een heel lekkere hot-dog uit! Leuk

on 9 januari 2018

Ohh heerlijk! Ik ben gek op hotdogs!

on 9 januari 2018

Doet mij denken aan de laatste keer dat we hotdogs aten. Ik ben de enige die zuurkool lust, dus mocht ik het hele pak alleen opeten. Ik kan geen zuurkool meer zien, haha!

on 9 januari 2018

Ben heel benieuwd naar de smaken. Op de foto’s ziet het er alvast supperlekker uit

on 10 januari 2018

Lekker winters gerechtje. Ga ik zeker een keer maken!

on 10 januari 2018

Dit ziet er echt mega lekker uit! Deze gaat op het lijstje voor het weekend. Hier ga ik mijn vriend dit heel blij mee maken denk ik;)

on 10 januari 2018

Dat klinkt lekker. Veel succes met de verkoopactie, wat een gaaf doel sparen jullie voor!

on 10 januari 2018

ik ben totaal niet van de curry worsten, maar die spaggetti met kip en citroen saus ga ik zo even opzoeken. Want die klinkt geweldig!

on 10 januari 2018

Heerlijk. Mijn zwager heeft een aantal hotdog kraampjes in Amerika, dus ik ben dol op hotdogs ( en verwent) . Deze variant ga ik ook eens proberen 🙂

on 10 januari 2018

Dat klinkt lekker! Beter dan zo’n klef zacht broodje met een pappig worstje ertussen haha

on 10 januari 2018

Dit ziet er echt heerlijk uit!

on 14 april 2018

leuke actie en de hotdag lijken me heerlijk! bedankt voor het recept

One Trackback:

[…] Wil je een andere recept met zuurkool maken? Maak dan deze hotdogs met zuurkool […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.