hotdogs rookworst

Hotdogs met zuurkool & mierikswortelmayo

De winter komt er aan en wij hebben zin in Hotdogs! Natuurlijk maken wij ons eigen variant. Daarom hebben we gekozen om rookworst te gebruiken, de rooksmaak van deze worst past perfect bij frisse van de zuurkool en pittige mierikswortel. Wij houden van een fris element in een gerecht, het liefst gecombineerd met structuur en iets pittigs. Dit recept is echt 100% comfort food.

Wurst Case

Comfort food is zeg maar ons ding. Samen puur genieten van lekker eten en gezelligheid! Met deze hotdogs maak je echt iedereen gelukkig! Wil je deze rookworsten bestellen? Namens school zijn we met een verkoopactie bezig om geld in te zamelen om met de Topklas studenten naar China te gaan.

Hotdog met zuurkool & mierikswortelmayo

Ingrediënten: (2 personen) 

1 Wurst Case rookworst
2 witte of bruine pistoletjes
100 gram gekookte zuurkool
2 eetlepels gefrituurde uitjes
1 eetlepel mierikswortel
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels geraspte kaas (naar keuze)
Curry
½ citroensap & ras

Benodigdheden:
Handrasp
kookpannetje

hotdog rookworst
Hotdog rookworst

Bereidingswijze:
1. Als eerste zet je een kookpannetje op middelhoog vuur en voeg de rookworst in zijn geheel met verpakking toe. Zorg dat het water niet kookt. Verwarm de rookworst 8-10 minuten.
2. Haal de zuurkool uit de verpakking en spoel af met water en laat even uitlekken. Voeg de zuurkool toe en verwarm voor 10 minuten met een paar eetlepels water.
3. Nu voeg je de mierikswortel en de mayonaise samen in een kommetje en meng goed met wat citroensap, peper & zout.
5. Snijd de pistoletjes doormidden en besmeer de binnenkant van de pistoletjes met de mierikswortelmayonaise en voeg de zuurkool toe, vervolgens snijd je de rookworst doormidden en leg je die op de zuurkool.
6. Vervolgens verdeel nu de curry over de worst. Voeg wat van de mierikswortelmayonaise extra toe en bestrooi met wat gefrituurde uitjes en geraspte kaas. Verdeel als laatste nog wat citroenrasp over de hotdogs.

Hou je ook zó van comfort food zoals hotdogs? Maak dan eens Spaghetti al nero met kip en citroensaus!

 

No Comments

Geef een reactie