Havermoutpannenkoek met aardbeienjam en rozensuiker

Pannenkoeken, zo’n gerecht wat iedereen wel lust. Wij vonden het leuk om onze eigen creatie te maken. We hebben in het pannenkoekenbeslag havermout toegevoegd voor een lekkere structuur. Lekker dik besmeert met de aardbeienjam van Pur Natur. Met rozenwater van Nadia en Merijn hebben we karamel gemaakt en vervolgens in een vijzel vermalen tot suiker. Beide vinden we dat een pannenkoek smaak moet hebben en een knapperige buitenkant. Pannenkoeken zijn eigenlijk altijd lekker, als ontbijt, middageten, avondeten en ook zéker als nagerecht.

Pur Natur jam

In november zijn wij naar het all you need is food event geweest. Na afloop kregen wij een foodybox en daar zat onder andere de Pur Natur jam in. De jam is 100% biologisch en wordt op een speciale manier bereid. Ze verwarmen het product op een lage temperatuur en gebruiken het beste fruit. Hierdoor krijg je een volle fruitsmaak en een frisse kleur. De jam is te koop bij de AH voor €2,79.

Ingrediënten Havermoutpannenkoek: (recept voor 4 personen)

200 gram meel
400 ml sojamelk (naturel)
1 el. rozenwater
3 el. suiker (kristalsuiker)
1 pot aardbeienjam van Pur Natur
1 el. havermout
boter (om mee te bakken)
mespunt zout
vel bakpapier
vijzel

Bereidingswijze voor de pannenkoeken:

1. Meng de sojamelk, havermout, meel en het zout totdat het een beslag is.
2. Verwarm in de koekenpan een klontje boter, wacht tot de boter gesmolten is. Bak de pannenkoeken totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
3. Om de pannenkoeken warm te houden kun je ze op een bord leggen en hier nog een bord op leggen, zodat de hitte er minder snel uit gaat.
4. Besmeer de pannenkoek met de aardbeienjam, (zoveel je zelf lekker vindt) rol hem dicht en snijd schuin in stukken.

Bereidingswijze rozensuiker:

1. Pak een steelpannetje en zet het op middelhoog vuur.
2. Schep de suiker en het rozenwater in de pan en laat het even staan (roer niet want dan verbreek je de verbindingen).
3. Als het gaat pruttelen en een lichte verkleuring krijgt kun je het pannetje van het vuur halen en verspreid je de karamel over het bakpapier uit.
4. Laat de karamel hard worden (niet in de koelkast dit trekt vocht aan).
5. Als de karamel hard is geworden breek je het in stukken en doe je het in de vijzel.
6. Druk voorzichtig de karamel fijn in de vijzel en ga door tot het een poedersuiker structuur krijgt.

Als de pannenkoek gesneden is kan je als laatste de rozensuiker er speels overheen strooien. Eetsmakelijk!

No Comments

Geef een reactie