havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Ik? Ik bak bijna nooit, maar ik moet eerlijk toegeven dat het erg rustgevend werkt. Dit is een recept wat ik een tijdje geleden heb gemaakt. Ik vind havermout in de ochtend af en toe prima, maar het is niet mijn favoriet. Na wat inspiratie opgedaan te hebben, ben ik dan aan de slag gegaan met de havermoutkoekjes. De grootste inspiratiebron was Ianna van Beginspiration. Zij maakte heerlijke havermout chocolade kokoskoekjes. Mijn recept is een variatie op die van haar!

Havermoutkoekjes

 

Havermoutkoekjes

Ingrediënten:
Kokosolie 30 gr.
Havermout 150 gr.
Kokosrasp 150 gr.
Bloem 100 gr.
Warm water 50 ml.
Eieren 2 st.
Honing 4 el.
Bakpoeder 1 tl.
Rozijnen 30 gr.
Amandelessence 1 tl.
Vanille-essence 1 tl.

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. En week de rozijnen in water.
2. Meng de droge ingrediënten door elkaar, hiermee bedoel ik de havermout, bloem, kokosrasp en bakpoeder.
3. Voeg de eieren en het water toe en meng dit goed.
4. Voeg hier de honing, rozijnen en amandelessence en vanille-essence aan toe.
5. Maak op een bakplaat met bakpapier kleine hoopjes van het deeg, met genoeg ruimte tussen de koekjes in. Bak dit voor 20 minuten en laat ze afkoelen, maar niet te lang natuurlijk!

2 Comments

  • Reply Ianna 10 september 2014 at 23:18

    Wat leuk! Geniet van de lekkere koekjes.

    • Reply Anouk 10 september 2014 at 23:27

      Ik ben nog even aan het stoeien met mijn nieuwe website. Binnenkort zal de site helemaal af zijn 🙂

    Geef een reactie