Groene gazpacho met rivierkreeftjes

Groene gazpacho met rivierkreeftjes

Met deze groene gazpacho met rivierkreeftjes kun je de zomer altijd in huis halen, ook al is het geen zomer meer. Soms heb je producten of recepten die je zo lekker vindt. Dat je ze elke week wel kunt eten, net zoals wij elke week wel sushi kunnen eten. Dit recept is lekker, fris en je hebt gelijk je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen! Bij deze het recept voor groene gazpacho met rivierkreeftjes en groene tabasco.

 

Groene gazpacho

Super lekker recept wat ook nog eens mega gezond is. Groene gazpacho met rivierkreeftjes en groene tabasco is makkelijk om te maken!


Geniet van deze groene gazpacho met rivierkreeftjes! Met deze groene gazpacho met rivierkreeftjes kun je de zomer altijd in huis halen, ook al is het geen zomer meer. Soms heb je producten of recepten die je zo lekker vindt. Dat je ze elke week wel kunt eten, net zoals wij elke week wel sushi kunnen eten. Dit recept is lekker, fris en je hebt gelijk je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen! Bij deze het recept voor groene gazpacho met rivierkreeftjes en groene tabasco.

Wil je een andere gazpacho proberen?
Maak dan eens gazpacho met garnalen en Old Amsterdam crostini! Of bijvoorbeeld zalm tartaar met augurk, mosterdzaad & citroen!

5/5

Groene gazpacho met rivierkreeftjes

Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • * Je kunt voor dit recept een blender, keukenmachine of staafmixer gebruiken.
INGREDIËNTEN
  • 1/2 Komkommer
  • 1 avocado
  • 1 theelepeltje azijn
  • 200 gram gele cherrytomaten
  • 1 limoen
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • Peterselie/koriander (kan ook weggelaten worden)
  • Groene tabasco
  • Peper & Zout
BEREIDING
  • Was de komkommer en halveer deze. Je kunt de zaadlijsten en schil gewoon laten zitten. Snijd in kleinere stukjes, zodat het in de blender past. Voeg een snufje zout toe en blender fijn, tot een mengsel.
  • Was de cherrytomaten en voeg toe aan het komkommermengsel. Meng vervolgens fijn.
  • Maak vervolgens de avocado schoon en voeg toe. Verwijder de stengels van de kruiden en voeg toe. Pers de helft van het sap van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes. Blender de avocado en kruiden fijn in het mengsel. Nu is het tijd om te proeven. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Vervolgens
  • Verdeel over de borden of glazen. Verdeel de als laatste de rivierkreeftjes, voeg vervolgens een paar druppels groene tabasco toe en serveer met de limoenpartjes.

Tabasco

Van Kroon op het Werk kregen we deze zomer een mooie foodybox. Hier zaten ook twee soorten Tabasco in. De groene variant en de rode, samen met een leuk houdertje. Tabasco is gemaakt van tabascopepers, azijn en zout. Het recept voor de saus is al meer dan 100 jaar familiegeheim. De groene tabasco is gemaakt van groene pepers en is minder scherp. Van beide varianten heb je echt maar een paar druppels nodig. Het geeft net altijd een hartige en pittige smaak aan je gerechten. Leuk om de groene variant te kunnen testen!

Groene gazpacho met tabasco rivierkreeftjes

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte