Groene gazpacho met rivierkreeftjes

Met deze groene gazpacho met rivierkreeftjes kun je de zomer altijd in huis halen, ook al is het geen zomer meer. Soms heb je producten of recepten die je zo lekker vindt. Dat je ze elke week wel kunt eten, net zoals wij elke week wel sushi kunnen eten. Dit recept is lekker, fris en je hebt gelijk je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen! Bij deze het recept voor groene gazpacho met rivierkreeftjes en groene tabasco.

Van Kroon op het Werk kregen we deze zomer een mooie foodybox. Hier zaten ook twee soorten Tabasco in. De groene variant en de rode, samen met een leuk houdertje. Tabasco is gemaakt van tabascopepers, azijn en zout. Het recept voor de saus is al meer dan 100 jaar familiegeheim. De groene tabasco is gemaakt van groene pepers en is minder scherp. Van beide varianten heb je echt maar een paar druppels nodig. Het geeft net altijd een hartige en pittige smaak aan je gerechten. Leuk om de groene variant te kunnen testen!

Groene gazpacho met rivierkreeftjes

Ingrediënten:
1/2 Komkommer
1 avocado
200 gr. gele cherrytomaten
1 limoen
100 gr. rivierkreeftjes
Peterselie/koriander ( kan ook weggelaten worden)
Groene tabasco
Peper & Zout

* Je kunt voor dit recept een blender, keukenmachine of staafmixer gebruiken.

Bereidingswijze:
1. Was de komkommer en halveer deze. Je kunt de zaadlijsten en schil gewoon laten zitten. Snijd in kleinere stukjes, zodat het in de blender past. Voeg een snufje zout toe en blender fijn, tot een mengsel.
2. Was de cherrytomaten en voeg toe aan het komkommermengsel. Meng fijn.
3. Maak de avocado schoon en voeg toe. Verwijder de stengels van de kruiden en voeg toe. Pers de helft van het sap van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes. Blender de avocado en kruiden fijn in het mengsel. Nu is het tijd om te proeven. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
4. Verdeel over de borden of glazen. Verdeel de rivierkreeftjes, voeg een paar druppels groene tabasco toe en serveer met de limoenpartjes. Geniet van deze groene gazpacho met rivierkreeftjes!

No Comments

Geef een reactie