Groene gazpacho met rivierkreeftjes

Met deze groene gazpacho met rivierkreeftjes kun je de zomer altijd in huis halen, ook al is het geen zomer meer. Soms heb je producten of recepten die je zo lekker vindt. Dat je ze elke week wel kunt eten, net zoals wij elke week wel sushi kunnen eten. Dit recept is lekker, fris en je hebt gelijk je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen! Bij deze het recept voor groene gazpacho met rivierkreeftjes en groene tabasco.

Van Kroon op het Werk kregen we deze zomer een mooie foodybox. Hier zaten ook twee soorten Tabasco in. De groene variant en de rode, samen met een leuk houdertje. Tabasco is gemaakt van tabascopepers, azijn en zout. Het recept voor de saus is al meer dan 100 jaar familiegeheim. De groene tabasco is gemaakt van groene pepers en is minder scherp. Van beide varianten heb je echt maar een paar druppels nodig. Het geeft net altijd een hartige en pittige smaak aan je gerechten. Leuk om de groene variant te kunnen testen!

Groene gazpacho met rivierkreeftjes

Ingrediënten:
1/2 Komkommer
1 avocado
200 gr. gele cherrytomaten
1 limoen
100 gr. rivierkreeftjes
Peterselie/koriander ( kan ook weggelaten worden)
Groene tabasco
Peper & Zout

* Je kunt voor dit recept een blender, keukenmachine of staafmixer gebruiken.

Bereidingswijze:
1. Was de komkommer en halveer deze. Je kunt de zaadlijsten en schil gewoon laten zitten. Snijd in kleinere stukjes, zodat het in de blender past. Voeg een snufje zout toe en blender fijn, tot een mengsel.
2. Was de cherrytomaten en voeg toe aan het komkommermengsel. Meng fijn.
3. Maak de avocado schoon en voeg toe. Verwijder de stengels van de kruiden en voeg toe. Pers de helft van het sap van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes. Blender de avocado en kruiden fijn in het mengsel. Nu is het tijd om te proeven. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
4. Verdeel over de borden of glazen. Verdeel de rivierkreeftjes, voeg een paar druppels groene tabasco toe en serveer met de limoenpartjes. Geniet van deze groene gazpacho met rivierkreeftjes!

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

  • Reply Saskia 21/06/17 at 19:14

    Oehh ik heb nog nooit groene Gazpacho geprobeerd! Deze zomer ga ik deze maken 😀

  • Reply MommyLovesPink 12/01/18 at 15:15

    Yummy dat ziet er echt zo lekker uit, snel eens proberen!

  • Reply Proudweirdo 12/01/18 at 16:04

    Klinkt als een hartige smoothie. 🙂 Helaas ben ik behoorlijk allergisch voor rode en groene peper, maar misschien dat een snufje zwarte peper en eventueel wat andere kruiden de boel alsnog op kunnen leuken. 🙂

  • Reply mvds0906 12/01/18 at 16:40

    nog nooit geprobeerd maar lijkt me wel lekker vooral met rivierkreeftjes erbij

  • Reply Me over ME 12/01/18 at 17:57

    Dat klinkt erg lekker! En ziet er ook nog eens mooi uit. Ik zet het recept op mijn lijstje.

  • Reply Frederique 12/01/18 at 21:07

    Klinkt als een hele lekkere combi. Ik vond gazpacho vroeger vreselijk maar ik vind het nu erg lekker 🙂

  • Reply Lynn 12/01/18 at 22:32

    Mmh dat ziet er heerlijk uit!

  • Reply Eva 13/01/18 at 12:56

    Dat ziet er zo lekker uit! Jammie!

    Liefs, Eva
    http://www.dark-rebel.com

  • Reply lodi 17/01/18 at 10:29

    Wat een aparte combi, maar toch eens proberen want het ziet er prima uit.

  • Reply feliceveenman 17/01/18 at 11:41

    Het klinkt geweldig, maar voor nu hou ik me even bij stamppot, van de zomer zet ik deze eens op het menu ( manlief is dol op kreeftjes..)

  • Reply Lisanne Pörteners 17/01/18 at 12:26

    Wauw! Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga je blog in de gaten houden voor nog meer heerlijke recepten 🙂

  • Reply Krystle Doorn-Schovers 17/01/18 at 12:41

    Ik ben dol op rivierkreeftjes. Ga dit zeker eens proberen te maken.

  • Reply Cynthia 17/01/18 at 12:46

    Oeh, dit ziet er lekker uit! 🙂

  • Reply Bregtje Hermans 17/01/18 at 14:40

    Ziet er heerlijk uit! Ben zelf alleen niet zo van de koude soepen maar dit ziet er zo lekker uit dat ik hem toch op mijn lijstje zet!

  • Reply stefaanvivant 17/01/18 at 22:54

    klinkt heerlijk oosters! Koriander mag, maar mag niet teveel zijn dat het niet overheerst! mmmm wil ik wel is proeven.

  • Reply Gabriëlle 18/01/18 at 13:27

    Eerlijk gezegd had ik nog nooit van groene Gazpacho gehoord, maar het ziet er echt lekker uit.

  • Geef een reactie