Geroerbakte spruitjes met knoflook

Wekelijks ontvangen we producten van de voedselhub. We ontvangen dan groenten en fruit en soms zelfs sappen en bier. De groenten en fruit zijn vers van het land en de producten van het seizoen. Voor de voedselhub gaan wij nu recepten bedenken. Deze recepten zullen wekelijks te zien zijn op de site. Zo kun je zien wat je kunt maken met de producten van het seizoen. Vanaf nu kun je elke vrijdag (de voedselhubvrijdag) een recept verwachten met de ingrediënten van de voedselhub. 

Over spruitjes

Over het algemeen zijn spruiten niet favoriet bij veel mensen. Dit komt doordat de spruiten meestal lang gekookt werden en ja, daar worden ze niet veel lekkerder van. De geur van rotte eieren hangt dan in je keuken en zeg nou zelf daar krijg je nou niet echt trek van. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen verschillende bereidingswijzen. Wokken, grillen, roosteren en soms worden spruiten zelfs rauw gegeten. Spruiten zijn hartstikke gezond en bevatten naast de voedingsvezels ook vitamine B en C. Dus probeer het onderstaande gerecht eens. Het is wereld van verschil ten opzichte van langgekookte spruiten. 

Geroerbakte spruitjes met knoflook (2 personen):

500 gr. Spruitjes
1 grote ui
2 knoflooktenen
2 el. Palmsuiker (basterdsuiker)
100 ml. water
3 el. olijfolie

Bereidingswijze:

1. Als de onderkant mooi wit van kleur is. Zijn de spruiten goed vers, zijn ze geel of bruin van kleur? Dan beginnen ze ouder te worden. Verwijder de onderkant en eventuele gebroken of bruine blaadjes.
2. Pak een groot koksmes. Snijd de spruitjes in plakken en doe in een vergiet. Spoel ze even af onder de kraan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
3. Zet een wok op het vuur en verhit hier 3 el. olijfolie in. Laat goed warm worden. Voeg nu de ui en knoflook toe en bak voor 2 minuten.
4. Voeg de spruiten toe en bak ze voor 5 minuten. Voeg nu de suiker toe en schep door de spruiten. Bak nog 2 minuten.
5. Je wilt zeker weten dat spruiten gaar zijn. Dus voeg een 100 ml. water toe en gaar de spruiten voor 3 minuten.
6. Serveer de spruiten door een pasta, bij aardappels en vlees of een in wokgerecht.

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  • Reply Geroerbakte ketjap spruitjes - Foodiesign 04/03/16 at 12:05

    […] hebben wij al een recept gepost voor geroerbakte spruitjes. Een gemakkelijke bereiding om spruitjes smaakvoller te maken. Natuurlijk willen we jullie niet met […]

  • Geef een reactie