geroerbakte ketjap spruitjes

Geroerbakte ketjap spruitjes

Eerder hebben wij al een recept gepost voor geroerbakte spruitjes. Een gemakkelijke bereiding om spruitjes smaakvoller te maken. Natuurlijk willen we jullie niet met één optie laten zitten. Dus delen we nog een recept met jullie; geroerbakte ketjap spruitjes. Bij deze bereiding roerbak je de spruitjes ook, alleen met wat meer ingrediënten. De groenten en fruit die in dit gerecht zitten, zijn van de voedselhub

Zoet is natuurlijk de tegenhanger van bitter. We voegen dus een zoetere ingrediënten toe aan dit gerecht. Een appel gaat in blokjes door het gerecht, maar ook de ketjap zorgt voor een zoetje. Erg lekker bij de bittere spruitjes. Verder voegen we voor pit nog een pepertje en gember toe. Natuurlijk kun je altijd nog sambal toevoegen aan het eind, als je van echt pittig eten houdt. Deze spruitjes zijn dus een super goed bijgerecht voor bij noodles en rijst. 

Geroerbakte ketjap spruitjes (2 personen):

500 gr. Spruitjes
1 ui
2 knoflookteentjes
1 el. verse gember
1 spaanse peper
2 appels
2 el. ketjap manis 
1 el. vissaus

Bereidingswijze:

1. We beginnen met het schoonmaken van de spruitjes. Verwijder de onderkant en snijd de spruitjes in dunne plakjes. Was de spruitjes in een vergiet.
2. Snipper de ui en snijd de peper en knoflook fijn. Snijd een plakje van de gember. Haal de buitenkant van de gember af en snijd het zo fijn mogelijk. 
3. Verwarm een wokpan met olijfolie of zonnebloemolie. Je begint met het bakken van de ui. Bak deze totdat ze glazig zijn. Voeg daarna de peper, knoflook en gember toe.
4. Voeg nu de spruitjes toe. Roerbak deze 5 tot 8 minuten. Voeg de ketjap en vissaus toe en roerbak voor 2 minuten.
5. Was de appels. Snijd ze in blokjes. Je wilt dat de appels nog een bite hebben. Dus je kunt ze voor 2 minuten meewokken of je voegt ze wanneer je het vuur hebt uitgezet, zodat je ze alleen hoeft door te roeren.
6. Schep de spruitjes op en voeg naar smaak zout en peper toe. Eetsmakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Geef een reactie