Gazpacho met Old White crostini

Gazpacho is van oorsprong een koude Spaanse soep, die je tussen de middag als afkoeler op je gemakje eet. Wij zijn gek op koude soep, daarom maken we graag verschillende varianten. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos! Voor deze variant gebruiken we alleen geel en groene groente, zodat je een mooie kleur behoudt. Het is gemakkelijk om te maken en mega gezond. Gooi je groente in de blender met knoflook, ui, citrus en je hebt een lekkere koude soep. Voor het romige van de soep gebruiken we graag avocado, het geeft een mooie kleur en gladde structuur. Bij een soep hoort een knapperige crostini, we zijn beide gek op korianderolie in combinatie met Old Amsterdam White. Deze kaas is echt gevaarlijk lekker! Gazpacho met Old White crostini staat binnen 15 minuten op tafel!

Gazpacho met Old White crostini

Ingrediënten Gazpacho: (4 personen)
2 avocado’s
1 komkommer
200 gram gele of oranje cherrytomaatjes
1 limoen
2 sjalotjes
1 groene of gele paprika
1 groente bouillon blokje
300 gram (gare) garnalen

Crostini:
2 eetlepels olijfolie
1/2 bosje koriander
4 sneetjes brood
Snufje peper en zout
Old Amsterdam White (geitenkaas variant)

Benodigdheden:
Pan
Handrasp/rasp
Staafmixer/blender

Bereidingswijze:

Gazpacho
Stap 1.Snijd de paprika, komkommer, avocado, cherry-tomaatjes in stukken van 2 cm bij 2 cm. Voeg de versnipperde ui en fijn gehakte knoflook toe.
Stap 2. Meng het bouillon blokje samen met lauw warm water tot het is opgelost en voeg dit toe aan de rest van de groente en kruiden. Rasp de limoenschil totdat je op het witte komt en voeg ook toe aan het geheel. Snijd de limoen door tweeën en voeg het sap toe.
Stap 3. Mix alles tot het een glad mengsel en breng op smaak met peper en zout, voeg de garnalen als laatste toe en versier wat koriander blaadjes erover.

Crostini
Stap 4. Mix de olijfolie met de koriander, peper en zout naar smaak en wat limoensap tot het een kruiden olie is geworden.
Stap 5. Smeer de boterhammen in met de kruide olie en zet voor 3 minuten op 200 graden in de oven tot je een knapperige crostini hebt gekregen. Rasp (zoveel je wilt) Old White over de crostini en dit lekkere maaltje is klaar om op te eten!

Tip: Houd je niet van koriander? Geen probleem, bieslook of basilicum is ook lekker!

Eet smakelijk!

No Comments

  • Reply Frisse uiensoep met Cognac en kaas - The lemon kitchen 10 november 2017 at 10:41

    […] Gek op soepjes? Probeer dan eens Gazpacho! […]

  • Geef een reactie