Pastamaken

FonQ bloggersevent

Heerlijk een middag samen koken, dat deden we op 6 juni op het fonQ bloggersevent. Italiaans koken, inspirerende sprekers en mooie merken. Waar gebeurde dit allemaal? In het Miele inspirience Centre in Vianen. Samen met een aantal andere bloggers maakten we er een gezellig dagje van!

Diner-fonQblogevent

Dat is mooi, maar waar vind ik ze?
Als eerste was CEO van fonQ, Patrick Kerssemakers aan het woord. Wat informatie waar fonQ voor staat, waar de naam vandaan komt (fonkelend) en wat ze in de toekomst nog willen gaan doen. Iedereen kent de reclames natuurlijk wel, maar altijd leuk om te horen hoe een bedrijf is gegroeid.

Tien tips van Kirsten Jassius
Vervolgens kregen we tien tips van Kirsten Jassius van de blog JustK. Hoe kun je nog beter worden op social media en blogs? Vloggen, plannen en elkaar helpen zijn enkele tips die voorbij kwamen. Deze tips gaan wij zeker meenemen!

Jadispastamaken

PastamakenMeatlovers

 

 

 

 

 

 

Drie merken, drie gangendiner

En toen, eerst even pauze. Want soms zie je elkaar voor een langere tijd niet als blogger. We moesten snel door, want we waren al uitgelopen.. Bijkletsen kon dus pas later. Nog een praatje van Vitamix, Kitchenaid en Le creuset, dit waren namelijk de sponsoren voor dit evenement. Toen konden we aan de slag.

Samen met Jadis, Bettina van Bettyskitchen en Tijmen van Lekkertafelen gingen we aan de slag met de recepten ( welke we nog met jullie gaan delen hoor). Als eerste een groentesoepje met gember, citroen en peper. Natuurlijk werd deze gemaakt met de Vitamix. Bettina ging aan de slag. Verrassend van de Vitamix is dat hij zo snel draait, dat de soep meteen warm is. Helaas past de Vitamix niet binnen ons studentenbudget.. Dan de Kitchenaid wat een super apparaat, maar dat wisten we al voordat we aan de slag gingen met de nieuwe onderdelen. Het is nu namelijk mogelijk om verse pasta de draaien met een opzetstuk, met een ander onderdeel snijd je er dan weer tagliatelle van. Handig, zo’n verse pasta in elke minuten. Dag pastamachine die ik handmatig moet draaien. Toen de Le creuset pannen. Dit zijn natuurlijk geweldige pannen, alleen de pannen waren een beetje te zwaar voor mij en Jadis. Toen nog een verrassing van de Kitchenaid, een onderdeel om ijs te maken! Aanzetten erin gieten en draaien maar. Toen hadden we geitenyoghurtijs!

groentesoep-fonqblogevent

Pasta-vlees-fonqblogevent

dessert-fonqblogevent

 

 

 

 

 

 

Daarna lekker met zijn allen tafelen, bijkletsen en lachen. Het was een gezellig middag en we hebben lekker gegeten. Leuk om iedereen weer even te zien en mensen te ontmoeten.

Bedankt fonQ voor het organiseren van de leuke middag!

 

No Comments

Geef een reactie