crostinihalloumi-photogrid

Crostini met Halloumi en gegrilde paprika

Omdat ik voor mijn kookclubje een nieuw voorgerechtje wilde bedenken dacht ik al vrij snel aan halloumi. Gebakken halloumi heb ik een tijd geleden ontdekt, ik was gelijk verkocht, wauw! Wat een heerlijke smaak, het is een gepekelde geiten- schapenkaas en oorspronkelijk afkomstig uit de Cypriotische keuken. Ik ben sowieso al een kaas fan maar dit is toch wel een van mijn nieuwe favorieten! Het combineert goed met gegrilde paprika en pesto, in plaats van parmezaanse kaas leek het mij lekker om feta te gebruiken. Om het gerecht af te maken gebruik ik tuinkers. Omdat de andere kres soorten nog weinig verkrijgbaar zijn gaat mijn voorkeur hier naar uit. Door de nootachtige smaak voegt het ook nog eens smaak toe. Hierbij het recept met crostini met halloumi, fetapesto en gegrilde paprika. Smullen!

Crostini Halloumi

Crostini met halloumi en gegrilde paprika (4 personen)

Ingrediënten :
Meergranen stokbrood  1 st.
Roomboter 20 gr.
Paprika  2 st. (rood en geel)
Halloumi 250 gr.

Ingrediënten feta pesto:
Feta (schaap) 150 gr.
Basilicum 1 bos
Honing 1 tl.
Limoen (schil) 1 st.
Zonnebloempitjes 100 gr.
Knoflook  1 ½ teen        

Bereidingswijze:
1. Pak de twee vorken en steek deze in de steel van de paprika (dit zorgt ervoor dat je zo de paprika kan draaien op het vuur). Zet de twee grootste pitten aan en leg beide paprikas op hun zij op het vuur.

2. Meng de feta, baslicum, knoflook, honing, zonnebloempitjes limoenzest etc. gebruik hiervoor de staafmixer tot je een glad mengsel krijgt. Zet deze terug in de koelkast.

3. Snijd de halloumi in 4 dunne en gelijke plakken. En snijd deze door de midden in de lengte.

4. Snijd het stokbrood in grote schuine plakken en besmeer deze in met roomboter. Zet de oven aan op 180 graden en laat ze bruin en hard worden +- 5 minuten.

5. Als alle kanten van de paprika zwart zijn geworden en dus gegaard. Haal je de paprika van het vuur en doe je deze beide apart in een plastic boterhammen zakje, sluit het boterhammen zakje goed en laat ongeveer 3 minuten even op het aanrecht liggen. Als dit klaar is kan je de vellen er zo afschrapen met een mesje of met de hand. Snijd vervolgens de paprika in mooie dunne slierten van +- 1 centimeter en verwijder de zaadlijsten.

6. Zet een bakpan op het vuur en voeg een klein beetje olijfolie toe, als de pan heet genoeg is leg je de plakken halloumi op een kant en laat je het bruin worden, draai deze om tot dat ze beide een mooie bruine krokante kleur hebben gekregen.

7. Haal de crostini’s uit de oven en smeer deze in met de pesto, leg vervolgens de paprika in verschillende kleuren over elkaar heen en voeg als laatste de halloumi aan de crostini toe.

1 Comment

  • Reply FoodiesignGazpacho met avocado - Foodiesign 14 mei 2015 at 11:51

    […] een tussengerechtje moest bedenken voor het eetclubje, dacht ik terug aan Spanje. Dus nadat we de crostini met halloumi hadden gegeten. Leek het mij leuk om mijn eigen versie van gazpacho te maken. Het zou misschien wel […]

  • Geef een reactie