Crackers met zalm en wakame

Gerookte zalm is altijd lekker. Als voorgerecht, op een broodje met roomkaas en in salades bijvoorbeeld. Ook vind je zalm terug in en op sushi. Iets waar ik gek op ben! Nou had ik een paar dingen over: Wakame, sojabonen en gerookte zalm met peper. Ik had nog heerlijke speltcrackers liggen en bedacht opeens dit receptje. Heerlijk als lunchgerecht: Crackers met zalm en wakame.

Wakame
Iedereen die wel eens sushi heeft gegeten, heeft ook dit wel eens gegeten, zeewiersalade. Meestal is dit dus wakame. Het wordt dus verwerkt als salade, maar het is ook gedroogd te gebruiken en als een soort wrap. Wakame kan gedroogd worden in de zon, aan waslijnen maar ook in de oven.
De smaak van wakame is zoet, maar het heeft ook het ziltige van de zee. 

Crackers met zalm en wakame (2 stuks)

Ingrediënten:
Eieren 2 st.
Yoghurt/kwark/crème fraîche 1 el.
Wasabi 1 mespuntje
Sojasaus 1 tl.
Wakame half doosje
Gerookte zalmmoot met zwarte peper 
Sojabonen
Zout & peper

Bereidingswijze:

1. Kook wat water en kook de eieren ongeveer voor 3 minuten. Je wilt namelijk een zachtgekookt eitje, waarvan het eigeel loopt. Houd je hier niet van? Kook het dan op de manier hoe jij het lekker vindt.

2. Meng de yoghurt met de wasabi en sojasaus. Bestrijk hier de crackers mee.

3. Beleg de crackers vervolgens met de wakame. Pluk de zalm van de zalmmoot, zodat je de crackers er gemakkelijk mee kunt beleggen.

4. Je kunt de sojabonen in een schaaltje erbij zetten als snack. Of je verdeelt wat sojabonen op de crackers.

5. De eieren zijn nu vast al klaar, haal ze van het vuur en laat ze schrikken. Pel de eieren voorzichtig en leg ze helemaal bovenop de cracker.

6. Vlak voor je gaat eten kun je het eitje doorsnijden. Het eet niet gemakkelijk, maar het is zo lekker. Strooi nog wat zout en peper over je crackers en je bent helemaal klaar met deze heerlijke lunch.

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  • Reply 20 x gezonde gerechten met zalm - Focus on Foodies 28/09/16 at 06:04

    […] 17. Crackers met zalm en wakame […]

  • Reply MeerMetMama 19/02/18 at 17:06

    Wauw ziet er heerlijk uit!!!

  • Geef een reactie