24 Comments

Kennen jullie de producten van Veco Zuivel al? Echte Hollandse biologische zuivelproducten met een mooi en eerlijk verhaal. Ambacht en smaak staat centraal. Zoals je misschien in onze recepten al bent tegengekomen, zijn we gek op pure roomboter. De volle smaak van deze roomboter is een aanwinst in vele gerechten. Citrusboter van Veco Zuivel met kipfilet op zuurdesem past perfect bij de lunch! Wie ga jij verrassen met citrusboter van Veco Zuivel op zuurdesem?

Veco Zuivel historie

In 1974 is het bedrijf opgezet en in 1988 namen zij, als één van de eersten, de officiële stap naar biologisch. Ontzettend goed en dapper natuurlijk, in die tijd was er nog niet veel bekend over biologisch telen. Sinds 1 juni 2009 heeft Vecozuivel  in Zeewolde haar nieuwe, mooie, moderne en vooral energiezuinige zuivelfabriek in gebruik genomen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De wereld wordt steeds bewuster en duurzaamheid gaat steeds meer centraal staan, daarom is Vecozuivel een echte Hollandse trendzetter!

Bewust

Wij willen mensen steeds meer bewust maken van duurzaamheid en biologische producten. Daarom kiezen wij steeds vaker voor dit soort mooie producten. Roomboter van Veco Zuivel Biologisch is een eerlijke, ongezouten roomboter. Voor dit product is alleen verse, biologische melk gebruikt wat rechtstreeks van de boer komt. Met deze lekkere roomboter hebben we een lekker en simpel recept gemaakt. Hieronder vind je het recept.

Citrusboter van Veco Zuivel met kipfilet op zuurdesem

Ingrediënten (2 personen)
½ pak Veco Zuivel roomboter (ongezouten)
1 citroen (biologisch)
1/2 limoen (biologisch)
kleine knoflookteen
2 gram verse bieslook
2,5 gram verse krul peterselie
4/6 plakken ovengebakken kipfilet
4 grote zuurdesem boterhammen
3 gram alfalfa (te koop bij grotere supermarkten en de groenteboer)

Benodigdheden:

2 mooie borden
handrasp
Broodrooster/oven

Bereidingswijze

1. Als eerste laat je de roomboter buiten de koelkast, waardoor het eerder op kamertemperatuur komt en het makkelijker mengt met de kruiden. Pak de roomboter en snijd in vierkantjes van 2 centimeter bij 2 centimeter in leg een groot bakje.
2. Vervolgens snij je de bieslook en peterselie in kleine stukjes. Hak de knoflook heel fijn en voeg alles toe aan de roomboter.
3. Was de citrusvruchten met water en rasp vervolgens de limoen en citroen, voeg de zest toe aan de roomboter en meng het geheel met een vork. Voeg wat druppels van de limoen en citroen toe. Breng vervolgens op smaak met wat peper en zout.
4. Als laatste rooster je de boterhammen en besmeer ze vervolgens ruim met de citrusboter. Leg kipfilet en alfalfa hierboven op. Heb je nog wat citroenzest over? Bestrooi dan als laatste hier nog met zout en peper wat over de boterham. 

We zijn benieuwd wat jullie van het recept vinden, laat daarom je mening achter. 

Tip: Liever geen knoflook? De roomboter zelf is al zó vol van smaak, dus zonder knoflook ook lekker! 

Smakelijk! 

#spon

on 29 september 2017

Lijkt me heel verfrissend lekker!

on 29 september 2017

Lijkt me verfrissend lekker!

on 29 september 2017

Heerlijke gerechten Jadis en voor mij als papa zo haalbaar om te klaar te maken. Jouw toevoeging en ideeen werken aanstekelijk viva Lemon Kitchen!!
Kom maar op met meer smaak explosie

on 16 januari 2018

Wat lijkt me dit ontzettend lekker! Ga het recept even opslaan.

on 16 januari 2018

Klinkt lekker. Misschien dat ik het wel eens probeer.

on 17 januari 2018

Dat is een tof idee! superleuk en ziet er heel smakelijk uit!

on 17 januari 2018

Ziet er super lekker en fris uit, ben benieuwd!

on 18 januari 2018

Dat klinkt weer erg goed. Wat hebben jullie toch inspirerende recepten!

on 18 februari 2018

Wat een heerlijk recept weer! X

on 18 februari 2018

Ik hou niet van boter, maar dit zou eens een uitzondering kunnen zijn. Voor op een toastje ofzo.

on 19 februari 2018

Dit merk kende ik nog niet. Maar de verpakking vind ik alvast prachtig.

on 19 februari 2018

Je kan het ook maar bij sommige supermarkten nog vinden. Helaas! Erg smaakvol 🙂

on 19 februari 2018

Klinkt heerlijk! Ik ben een lastige eter, maar dit is al de zoveelste keer dat ik trek heb gekregen van een post van jullie. Job well done! 😉

on 19 februari 2018

Haha wat lief dankjewel!

on 19 februari 2018

Bedankt voor het delen van dit recept. lijkt me erg lekker!

on 19 februari 2018

Het lijkt me zeker erg lekker maar tegelijkertijd denk ik ook dat ik het niet zo snel zal maken omdat ik er simpelweg niet aan denk voor ik een broodje maak om dan zelf de boter te maken.

on 20 februari 2018

Lijkt me zalig! Moet zo even naar de winkel dus…

on 20 februari 2018

Dit klinkt heel lekker! Die onthoud ik!

on 7 maart 2018

lekker recept. de yoghurt is heerlijk en veel goedkoper

on 7 maart 2018

Mmm… ziet er super lekker uit. Ik ga dat zeker eens uitproberen!

on 7 maart 2018

Ik hou niet zo van boter, maar dit lijkt me heerlijk:)

on 8 maart 2018

Ik had deze al gelezen en reageer nooit twee keer op een post, maar nu even wel want: ik heb ‘m gemaakt! ZO LEKKER! Niet echt fitness-proof maar liever dit op een cracker dan mijn befaamde homemade pate…

Op eerste foto dacht ik citroen ijsje. Wat lijkt mij erg lekker

http://dhini.nl

One Trackback:

[…] Wil je meer proeven van Veco Zuivel? Probeer dan eens ciabatta met citrusboter en oven gegaarde kipfilet! […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.