Chocoladetaart met passievrucht

Éerlijk gezegd, zijn wij geen diehard chocolade liefhebbers. Maar deze chocoladetaart stond al even op onze to-do lijst. Van pure chocolade in combinatie met citrusvruchten en passievruchten, gaan wij ook watertanden! Van deze Chocoladetaart met passievrucht kan je zeker met 10 personen genieten!

‘Mexicaanse avond’
Afgelopen weekend had ik (Jadis) een avond waarbij iedereen een eigen Mexicaanse gang heeft bereid. Samen met Pascale heb ik de Taco’s met whisky pulled chicken van de website gemaakt. Pascale verzameld écht antiek servies en dit zie je in de foto terug. Zo mooi! Ik heb Lilian (moeder van mijn vriend) gevraagd deze goddelijke taart te maken! De taart is minder machtig door de frisse passievrucht en limoen. De calorieën zijn het écht waard!

Chocoladetaart met passievrucht

Ingrediënten 
(Deeg) 
200 gram bloem
100 gram roomboter
100 gram suiker
2 eidooiers
klein beetje zout (Salt flakes)
(Vulling)
200 ml sojaslagroom (gewone slagroom kan ook)
125 gram pure chocolade fijn gehakt  (met keuken machine)
125 gram melk chocolade fijn gehakt  (met keuken machine)
5 rijpe passievruchten
1 limoen (biologisch of gewassen)

Benodigdheden
(bonen/rijst) om mee te kunnen blind bakken*
(losse) taartvorm van 22 cm 
oven (voorverwarmen op 180 graden)
handrasp

Bereidingswijze

1. Maak een deeg van de bloem, suiker, roomboter, zout en eidooiers. Zorg er voor dat het een samenhangend deeg wordt. 
2. Verpak het deeg in plasticfolie en zet even in de koelkast om te laten rusten.
3. Dan vet je de randen en vorm goed in met roomboter. Knip een cirkel uit die even groot is als de taartbodem. Dan plak je hem vast op de bodem.
4. Verdeel dan de helft van het deeg eerst over de randen en vervolgens bedek je de bodem. 
5. Blind bakken: Prik als eerste met een vork gaatjes in het deeg. Bedek het deeg met een stuk bakpapier en vul de vorm met bak bonen. Bak de bodem in 20 minuten (op 180) graden bijna gaar. 
6. Afbakken: als je de taart uit de oven hebt gehaald haal je het bakpapier en de rest er van af en bak je hem vervolgens nog 7 minuten goudbruin.  Laat afkoelen in de koelkast.

Nu de vulling
7. Vervolgens schenk je de slagroom in een steelpannetje en snijd 4 passievruchten doormidden en voeg het vruchtvlees toe (geen pitjes). Rasp de limoen en voeg de zest toe. Verwarm tot dat het mengsel bijna aan de kook komt en zet dan het vuur uit. 
8. Nu hak je de pure chocolade heel fijn en voeg deze toe in een kom. Giet de hete slagroom mengsel over de chocolade, terwijl je de slagroom toevoegt blijf je goed roeren! Zodat het een geheel wordt.  
9. Als laatste giet je de chocoladetaart vulling in de taartbodem en zet hem koud in de koelkast. 

*Blind bakken
Deze techniek gebruik je zodat het deeg niet omhoog komt.

Gek op zoete lekkernijen? Probeer dan eens Monkeybread met karamel zeezout!

No Comments

  • Reply Loes 5 oktober 2017 at 09:47

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply Tulband met bergamot en Limoncello - The lemon kitchen 20 november 2017 at 18:52

    […] Gek op zoet? Probeer dan eens pure chocoladetaart met passievrucht!  […]

  • Reply anneke pieters 16 december 2017 at 19:25

    Ik heb de chocolade passievrucht taart gemaakt, Hij is met 85% pure chocolade zoals ik hem maakte wel erg machtig maar de combi van melk en pure chocolade zal ik zeker nog uit gaan proberen. De passievrucht en de zest geven ook bij de 85% pure topping een heel frisse smaak.

  • Geef een reactie