Chocoladetaart met passievrucht

Éerlijk gezegd, zijn wij geen diehard chocolade liefhebbers. Maar deze chocoladetaart stond al even op onze to-do lijst. Van pure chocolade in combinatie met citrusvruchten en passievruchten, gaan wij ook watertanden! Van deze Chocoladetaart met passievrucht kan je zeker met 10 personen genieten!

‘Mexicaanse avond’
Afgelopen weekend had ik (Jadis) een avond waarbij iedereen een eigen Mexicaanse gang heeft bereid. Samen met Pascale heb ik de Taco’s met whisky pulled chicken van de website gemaakt. Pascale verzameld écht antiek servies en dit zie je in de foto terug. Zo mooi! Ik heb Lilian (moeder van mijn vriend) gevraagd deze goddelijke taart te maken! De taart is minder machtig door de frisse passievrucht en limoen. De calorieën zijn het écht waard!

Chocoladetaart met passievrucht

Ingrediënten 
(Deeg) 
200 gram bloem
100 gram roomboter
100 gram suiker
2 eidooiers
klein beetje zout (Salt flakes)
(Vulling)
200 ml sojaslagroom (gewone slagroom kan ook)
250 gram pure chocolade
5 rijpe passievruchten
1 limoen (biologisch of gewassen)

Benodigdheden
(bonen/rijst) om mee te kunnen blind bakken*
(losse) taartvorm van +- 28 cm
oven
handrasp

Bereidingswijze
1. Maak een deeg van de bloem, suiker, roomboter, zout en eidooiers. Zorg er voor dat het een samenhangend deeg wordt. 
2. Verpak het deeg in plasticfolie en zet even in de koelkast om te laten rusten.
3. Dan vet je de randen en vorm goed in met roomboter. Knip een cirkel uit die even groot is als de taartbodem. Dan plak je hem vast op de bodem.
4. Verdeel dan de helft van het deeg eerst over de randen en vervolgens bedek je de bodem. 
5. Blind bakken: Prik als eerste met een vork gaatjes in het deeg. Bedek het deeg met een stuk bakpapier en vul de vorm met bak bonen. Bak de bodem in 25 minuten bijna gaar. 
6. Afbakken: als je de taart uit de oven hebt gehaald haal je het bakpapier en de rest er van af en bak je hem vervolgens nog 7 minuten goudbruin.  Laat afkoelen in de koelkast.

Nu de vulling
7. Vervolgens schenk je de slagroom in een steelpannetje en snijd 4 passievruchten doormidden en voeg het vruchtvlees toe (geen pitjes). Rasp de limoen en voeg de zest toe. Verwarm tot dat het mengsel bijna aan de kook komt en zet dan het vuur uit. Laat minimaal een kwartiertje de smaak van de slagroom goed intrekken.
8. Hak je de pure chocolade en voeg deze toe in een kom. Giet de hete slagroom mengsel over de chocolade, terwijl je de slagroom toevoegt blijf je goed roeren! Zodat het een geheel wordt.  
9. Giet nu de chocoladetaart vulling in de taartbodem en zet hem koud in de koelkast. 

*Blind bakken
Deze techniek gebruik je zodat het deeg niet omhoog komt.

Gek op zoete lekkernijen? Probeer dan eens Monkeybread met karamel zeezout!

No Comments

  • Reply Loes 5 oktober 2017 at 09:47

    Ziet er heerlijk uit!

  • Geef een reactie