Ceviche met citrusvruchten en koriander

Ceviche is een bijzonder Peruaans gerecht, verse rauwe vis wat langzaam gaart in zuur van citrusvruchten. Hoe kan dat dan? Door de eiwitten die in de vis zitten. Als ze in aanraking komen met zuur stollen als het ware de eiwitten en gaart de vis langzaam. Hierdoor trekken alle smaken van de marinade heerlijk in de vis. Wij zijn gek op vis en zeker in combinatie met citrusvruchten en koriander! Voor dit recept; Ceviche met citrusvruchten, hebben we Heilbot gebruikt. Een bijzondere witvis met een diepe smaak, die je bij de visboer kan halen. Dit is een licht voorgerecht wat een lust voor het oog is, een feestje voor je smaakpapillen. Gegarandeerd watertanden!

Ceviche met citrusvruchten

Ingrediënten (vier personen):
600 gram heilbotfilet (verkrijgbaar bij de visboer)
2 citroenen
2 limoenen
2 sinaasappel
1 bosje koriander
2 eetlepels olijfolie
1 grote rode ui
1 jalapeno 
1 teentje knoflook (fijn gehakt of met een knoflookpers)

Benodigdheden:
– Handrasp (of een normale rasp)
– Grote schaal

Bereidingswijze
1. Snijd de heilbot in dunne plakken van maximaal een halve centimeter dik en leg ze verspreid op een mooie schaal.
2. Pak een bakje waar je de marinade in kan doen. Rasp 1 citroen, 1 limoen en 1 sinaasappel totdat je op het witte gedeelte komt (dit is erg bitter).Voeg dit samen met de olijfolie, gehakte jalapeno, knoflook en een snufje zout en peper.
3. Verwijder de onderkant van een citroen, limoen en sinaasappel (zodat hij recht staat) en haal de schil er af. Snijdt vervolgens partjes uit de citrusvruchten en verdeel ze over de heilbot. Knijp wat er over is van de citrusvruchten uit in het marinade bakje en roer het mengsel door elkaar.
4. Snijd de ui in halve ringen en maak het bord op met stukjes koriander en verdeel de marinade helemaal over de heilbot filet (zodat het goed kan garen). Voor de garnering kan je, wat je nog over hebt aan citrusvruchten in plakjes snijden en verdelen op het bord.
5. Voor een smaakexplosie laat de Ceviche met citrusvruchten en koriander minimaal een uur in de koelkast overdekt staan.

Tip: Houd je niet van koriander? Peterselie of bieslook zijn prima vervangers!

Eetsmakelijk!

No Comments

Geef een reactie