Eten bij de Ceulse Kaar met Social Deal

Afgelopen zaterdag hebben we culinair gegeten bij het 18e-eeuwse herberg restaurant de Ceulse Kaar in Boxtel. Op de site van Social Deal staat sinds kort een top aanbieding, voor 17 euro een drie en voor 19 euro een viergangen diner. Normaal gesproken betaal je hier minimaal 36,50 voor. Ook voor de vegetariërs is er een menu. Dit restaurant is makkelijk te bereiken aangezien het vlakbij de snelweg is. Bij de ontvangst nam de vriendelijke gastvrouw Michelle Planjer onze jas aan en begeleidde ons naar binnen. Chefkok Freddy Verweij staat in de keuken en heeft onze smaakpapillen erg verrast!

Omdat we beide niet goed zijn in kiezen en het liefste alles op de gehele kaart willen proeven. Hebben we beide andere gerechten gekozen. Behalve bij het dessert, we konden het kaasplankje niet laten staan.

De Ceulse Kaar

Waar staat de naam De Ceulse Kaar voor? Het begon allemaal in 1679, zo’n 300 jaar geleden. De ondernemende Johan van de Graag uit Boxtel begint tussen ’s-Hertogenbosch en Maastricht een postwagendienst met zijn paarden. Deze hoofdroute sluit aan op de wegen naar Luik en Keulen. De herberg is van binnen nog goed te herkennen aan de kleine bedstee waar vroeger zo’n 3-5 personen sliepen. Nu zijn het twee romantische eetkamers geworden waar je zeker met je lover wilt dineren! Wil je met een grotere groep komen dineren? Dan is er ook de knusse ouderlijke bedstee opkamer.

bedstee-ceulse-kaar

Het menu

We hebben voor het vier gangen menu gekozen, het verschil met het drie gangen menu is dat je een soepje als tussengerecht krijgt. Als eerste kregen we warme broodjes met speciale ‘Geurnsey Butter’. De gastvrouw Michelle vertelde met passie dat dit boter is van haar oude stage bedrijf van het Kanaaleiland Geurnsey. De koe graast in vele grassoorten en eet wilde bloemen en kruiden. Dat geeft de boter een speciale smaak. De boter heeft een diep gele kleur en is net even anders dan je gewend bent.

voor-vis-ceulsekaar

Vervolgens kregen we het voorgerecht, tartaar van zalm, rivierkreeftjes, aardappelsalade en citrus-venkel mayonaise en gerookte wilde eendenborst met linzensalade met een gekonfijt pootje en een stroop. Beide voorgerechten waren mega lekker! Als tussengerecht hadden we een wild bouillon en een vissoep. De hoofdgerechten waren mooi in balans, zowel de zeebaars als het wild waren beide heerlijk. Als nagerecht een kaas plankje met knapperig flinterdun notenbrood en stroop. Deze gerechten hebben we gecombineerd met houtgerijpte wijnen (vooral omdat we dat zelf lekker vinden). De wijnkaart staat vol met allerlei lekkers en Michelle adviseert je graag!

voorgerecht-ceulse-kaarSocial deal
Social Deal heeft ons verrast met deze culinaire aanbieding! We hebben enorm genoten en gaan zeker nog een keer terug naar De Ceulse Kaar. Reserveer jouw diner bij deze herberg op www.socialdeal.nl.

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Geef een reactie