Bietensiroop met rozenwater en prosecco

Afgelopen weken ben ik bezig geweest met een leuke opdracht voor school. Ik moest een groente kiezen en hier 7 weken lang verschillende (nieuwe) bereidingen mee maken. Uiteindelijk heb ik drie recepten uitgekozen waar mijn groente de hoofdrol in speelt en dit heb ik verwerkt in een foodbox. Leuke opdracht! Ik heb gekozen voor de biet. Het is een veelzijdige groente waar je zowel zoet als hartige gerechten en drankjes mee kan maken. Omdat het thema van mijn foodbox een kleurrijk feestje is heb ik gekozen voor: Bietensiroop met rozenwater en prosecco. Een feestelijk drankje en verassend qua smaak! Het is een vernieuwde versie van de Kir Royal (prosecco met crème de cassis). Om een smaakexplosie te krijgen heb ik de heerlijke citrusvrucht sinaasappel toegevoegd.

Bietensiroop met rozenwater en prosecco

Ingrediënten (4-6 personen):
100 ml. rode bietensap
50 ml. sinaasappelsap
4 el. rozenwater (SOUQ)
100 gr. suiker
40 gr. glucose
1 fles prosecco

Extra nodig:
Cocktailshaker
Flesje

Werkwijze:

 1. Kook de bietensap en suiker in en voeg vervolgens de glucose toe.
 2. Voeg de sinaasappelsap toe en roer het goed door elkaar.
 3. Zet het vuur wat lager en voeg de 4 el. rozenwater toe.
 4. Koel snel terug met 1 eetlepel water en laat de siroop afgedekt afkoelen. 
 5. Giet de siroop in een flesje.
 6. Pak de cocktailshaker en meng de siroop met prosecco naar smaak ( heb je geen cocktailshaker doe het dan even in een goed sluitbaar flesje of bijvoorbeeld een jampot).
 7. Serveer met lekker veel ijs in een cocktailglas. Lekker drankje voor als je bijvoorbeeld gaat barbecuen!

Serveer tip:
Voor een extra smaakbeleving kan je de rand van het kristalglas insmeren met de siroop en besprenkelen met saltflakes. Eigenlijk zoals ze dat bij een Margarita doen. 

Houd je ook zo van bieten? De andere twee gerechten die ik in mijn foodbox heb gedaan komen binnenkort ook op de website! We hebben ook al 1 gerecht op de website staan met gepofte rode biet.

Geniet er van!

2 Comments

 • Reply Carla Ammann 4 april 2016 at 10:06

  Jadis je bent geweldig… Kus!

 • Reply Gekleurde bietencarpaccio met geitenkaas - Foodiesign 25 april 2016 at 09:01

  […] ik in mijn vorige bieten recept (bietensiroop met rozenwater en prosecco) heb verteld. Heb ik afgelopen 10 weken voor school gewerkt aan een groente project, waar je […]

 • Geef een reactie