Bieten kokos ijs met roze peper

” Nog een bieten recept?! Ja en het is tegelijkertijd ook mijn favoriet! Romig bieten kokos ijs met roze peper. Zoals ik al eerder vertelde in mijn vorige recepten was ik met een groenteproject (bieten) voor school bezig. Tijdens de creatieve kookkunst lessen op school gingen we onder andere ijs maken. Iedereen nam gekozen groente en ingrediënten mee en maakte daar ijs mee. Op het moment ben ik erg fan van kokosproducten, waaronder de romige kokosmelk. Toevallig had ik een tijd geleden bij mijn favoriete ijszaak Australien, kokosijs op. Écht heerlijk! Ik ben zelf overgevoelig voor koemelk, dus leek het mij een heerlijk idee om roomijs te draaien van kokosmelk met rode biet en roze (Braziliaanse) peper. Het volle en romige van de kokosmelk, fris-zoete van de biet en het licht pittige van de roze peper is zó lekker! Verras je gasten eens met iets anders dan vanille roomijs, want deze gewaagde combinatie doet je watertanden!!”

Bieten kokos ijs met rode peper

Ingrediënten (4 personen):
(werktijd +/- 40 minuten)
200 ml. Rode bietensap
10 gr. Roze peper (meer zoet dan pittig)
150 gr. Kristal suiker
400 ml Kokosmelk
1 Limoen

Extra Nodig:
IJsschep
IJsmachine

Bereidingswijze:
1. Meng het water met de suiker en breng dit al roerend aan de kook.
2. Laat vervolgens afkoelen en meng met de rode bietensap en de kokosmelk.
3. Hak de roze peper fijn en voeg dit met de limoensap toe aan het ijsmengsel.
4. Draai de massa af in een ijsmachine totdat er een smeuige massa ontstaat (duurt ongeveer +/- 30 minuten).
5. Als het ijs klaar is (een glanzende en vaste structuur heeft) kan je het gerecht gaan opmaken. Zorg er voor dat je ijsschep warm is gemaakt, zo krijg je de perfecte bol!

Tip:
Schep het ijs voorzichtig in een bijpassend bakje en garneer voor extra smaak wat roze peper. Wil je er écht een smaakbommetje van maken? Rasp dan nog wat limoenzest over het ijs.

Eetsmakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Geef een reactie