Aziatische salade met rode mul

Ken je de quote ‘Let thy food be thy medicine and thy medicine be thy food’? Dit staat steeds meer centraal voor ons in het leven. Vanuit deze gedachte, hebben we deze frisse en smaakvolle salade bedacht. Aziatische salade met rode mul bevat héél veel gezonde voedingsstoffen. Op Netflix zie je steeds meer documentaires voorbij komen die allemaal in het teken staan van gezonder en voedzamer eten. Laatst hebben we de documentaire What the Healt gekeken. Indrukwekkend maar wat mag je dan nog wel eten?! Bewust worden om je lichaam te voeden in plaats van vullen. Daarom proberen wij steeds meer groente te verwerken in onze gerechten.

Aziatische salade met rode mul

Ingrediënten: (2 personen)
2 Rode Mul filets (verkrijgbaar bij de visboer)
1/2 komkommer
1 bakje sojabonen
4 snack paprika’s
1 wortel
handje verse koriander
Japanse mayonaise (verkrijgbaar bij een Aziatische supermarkt)
1 limoen
1 eetlepel Kikkoman (light)
2 eetlepels extra vergine olijfolie (bijvoorbeeld Neolea Oliveoil*)
1 klontje roomboter
zwart zout of zeezout vlokken

Benodigdheden:

2 mooie borden (mooi servies is altijd belangrijk)
handrasp

Bereidingswijze:

1. Zet een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en voeg vervolgens wat roomboter en olijfolie toe in de pan en laat even opwarmen. Als de pan heet genoeg is, dep dan de rode mul even af met wat keukenpapier. Leg vervolgens de rode mul met de huidkant in de pan en draai na een paar minuten als de huid krokant is.
2. Houd de rode mul in de gaten terwijl je de groente gaat snijden, zodat de vis niet te droog wordt. Daarna snijd je de snackpaprika, komkommer en wortel in dunne plakjes/reepjes.
3. Vervolgens pluk je de koriander en voeg samen met de sojabonen aan de salade. Rasp de limoenschil, voeg daarna de Kikkoman toe en breng de salade verder op smaak met de extra vergine olijfolie, peper, zout en limoensap. De olijfolie van Neolea is zo fris en verfijnd van smaak, waardoor je verder weinig smaken hoeft toe te voegen. Hierdoor komen de pure smaken beter uit.
4. Voeg de salade in een rechte lijn op het bord en leg de gebakken rode mul met de huid naar bovenkant.
5. Als laatste verdeel je wat Japanse mayonaise op het bord.

Met deze lichte maaltijd hoef je je geen zorgen te maken of je genoeg groente binnenkrijgt! Probeer ook eens deze kleurrijke salade met pita croutons!

Smakelijk eten!

*Neolea Oliveoil
Dit is een bijzondere olijfolie uit Griekenland die we laatst hebben ontdekt. Deze olijfolie wordt in Corfu gemaakt en is felgroen van kleur. Dit komt doordat deze olijfolie koud geperst wordt en de verpakking geen lucht of licht doorlaat. Heb jij al een favoriete olijfolie? Wacht maar tot je deze proeft! Verkrijgbaar bij de Bijenkorf en via de website te bestellen.

10 Comments

  • Reply Vyella 15 augustus 2017 at 09:17

    Wat een heerlijk gerecht en een onwijs mooie foto!

  • Reply Nicole Orriëns 15 augustus 2017 at 09:20

    Ik heb nog nooit rude mul gegeten. Ik wist niet dat dit zo gezond was. Dank voor de tip zeg.

  • Reply Nicole Orriëns 15 augustus 2017 at 09:21

    Rode mul is nieuw voor mij. Fijn dat het zo gezond is, dat wist ik niet!

  • Reply Krystle/ Batboy 15 augustus 2017 at 09:25

    Nog nooit van rode mul gehoord, maar klinkt erg lekker! En mooi servies is zeker belangrijk. Ben nog steeds opzoek…

  • Reply Danella 15 augustus 2017 at 10:36

    Ziet er goed uit en rode mul is echt heerlijk!

  • Reply Andrea De jong 15 augustus 2017 at 11:33

    Dat klinkt goed. Wij zijn ook bezig met gezondere voeding. Rode Mul heb ik nog nooit op, maar zal het eens gaan proberen. Die olijf olie ga ik ook eens naar kijken. Klinkt goed 🙂

  • Reply Evi colson (@EviColson) 15 augustus 2017 at 12:35

    Dit ziet er echt overheerlijk uit!

  • Reply Yustine 15 augustus 2017 at 15:44

    Klinkt heerlijk. De combinatie van deze diverse groenten is herkenbaar en superlekker. De rode mul ga ik zeker een keer proberen!

  • Reply Dafne 16 augustus 2017 at 07:48

    Fijn recept! Past helemaal bij mijn levensstijl. Ik ga het snel eens proberen.

  • Geef een reactie