Aziatische salade met kip

Zoals elke vrijdag ontving ik afgelopen vrijdag weer een kratje van de Voedselhub. Met het kratje van vorige week hebben wij een Aziatische salade met kip gemaakt. Geïnspireerd op een salade die ik at tijdens mijn vakantie in Indonesië (hier later meer over). Deze lekkere smaken passen onwijs goed bij elkaar. De meeste mensen kennen rode kool natuurlijk van gekookte rode kool met appeltjes, maar wist je dat je rode kool ook rauw kunt eten? 

Voedselhub week 13:
Wat zat er afgelopen vrijdag weer in het standaard kratje van de Voedselhub ?

  • Elstar appels
  • Conference peren
  • Komkommer
  • Winterpeen
  • Aardappelen
  • Prei
  • Broccoli
  • Rode kool

Aziatische salade met kip (4 personen):

Voedselhub wk13

Ingrediënten:
1/2 rode kool
1 kropsla
2 winterpenen
500 gr. kipfilet
2 rode uien
4 knoflookteentjes
1 rode peper
2 limoenen
4 el. palmsuiker
olijfolie

Bereidingswijze:
1. Snijd een rode kool door de midden. Verwijder het binnenste gedeelte. Snijd hele fijne repen. Als je de rode kool toch liever iets zachter hebt, kun je de rode kool reepjes overgieten met kokend water.
2. Was de kropsla en snijd in repen. Was de winterpeen en schil ze. Rasp ze fijn.
3. Snipper de rode ui en knoflookteentjes. Bak ze glazig in een koekenpan. Haal ze uit de pan, want dit gaat door de dressing.
4. Verwarm olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilet aan beide kanten in totaal ongeveer 8 minuten. Haal ze uit de pan en laat afkoelen op een bord.
5. De dressing maak je door de limoenen uit te persen, de rode peper in stukjes, palmsuiker en olijfolie toe te voegen, maak fijn met een staafmixer. Roer de uitjes en knoflook daarna door de dressing.
6. Pluis de kip. Je trekt kleine stukjes vlees van de kip af, dit gaat straks bovenop de salade.
7. Pak de borden en verdeel eerst de kropsla, dan de rode kool, de wortel en de kip. Schep de dressing eroverheen en smullen maar. Eet smakelijk!

Wil je er echt een maaltijdsalade van maken? Serveer dan met noedels.

No Comments

Geef een reactie