Avocadohummus met gegrilde groente

Kom maar op met alle goede voornemens! Wij geven het eerlijk toe, elk jaar weer willen we het jaar gezond beginnen en daarom delen wij dit kleurrijke, lekkere en zelfs veganistische broodje. Avocado is favoriet en een vrucht die wij elke week weer in huis halen, net zoals citroenen en limoenen (natuurlijk). Hummus is niet meer weg te denken uit Nederland en wij hebben een groene en snelle variant gemaakt! Avocadohummus met gegrilde groente is een gezond broodje! We hebben onlangs een menukaart ontwikkeld en gestyled en dit is één van de broodjes die wij hebben ontwikkeld voor het heerlijke koffiezaakje/lunchroom in Amsterdam Coffee & Friends.  

Avocadohummus met gegrilde groente

Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten: (2 persoon)

3 eetlepels hummus (zelf maken kan ook, staat onderaan beschreven)
1 rijpe Eat Me avocado (dit voel je doordat je er zachtjes in kan duwen en het groen is achter het knopje)
sap van een 1/2 citroen & rasp (zest)
1/2 paprika
2 stroken courgette
1 eetlepel alfalfa
4 zuurdesem boterhammen (of wat je zelf natuurlijk lekker vind)
snufje zout en peper

Benodigdheden:
– Handrasp
– Oven
– Dun schiller of kaasschaaf
– Staafmixer, blender of keukenmachine

Bereidingswijze:
1. Als eerste verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in grove stukken en schaaf lange stroken van de courgette af. Smeer ze in met wat olijfolie en leg op bakpapier of in een ovenschaal in de oven voor 25 minuten. 
2. Verwijder de pit van de avocado en haal het vruchtvlees uit de schil en voeg in een bak. Voeg de sap en rasp van de citroen, hummus, peper en zout toe aan het mengsel en mix tot het een lichtgroene glad mengsel is geworden.
3. Als laatste rooster je de desem boterhammen even en besmeer vervolgens me de avocadohummus en leg de gegrilde groente er overheen en voeg al laatst wat alfalfa op de rest. Voor wat extra smaak voeg nog wat citroenrasp over het broodje en breng op smaak met wat zout en peper.

Liever zelf hummus maken?

Maar wil je liever zelf hummus maken? Als je meer tijd hebt, dan kan dat natuurlijk ook! Misschien wel nog lekkerder! Meng dan van te voren 200 gram gare kikkererwten met 4 eetlepels olijfolie, één teentje knoflook, 1 eetlepel tahini (sesampasta), één eetlepel citroensap, snufje paprikapoeder en als laatste peper en zout. 

Gek op avocado? Maak dan eens zalm met avocadokrullen, yuzu en wasabi!

23 Comments

  • Reply Froukje 4 januari 2018 at 10:29

    Ik wou dat ik advocado lekker vond! Het ziet er namelijk heerlijk uit!

    • Reply Jadis Schreuder 4 januari 2018 at 10:35

      Hoi Froukje,

      Bedankt voor je bericht! Dit broodje kan je ook maken met alleen hummus en de gegrilde groent! Zonder avocado ook lekker 🙂

  • Reply Lil 4 januari 2018 at 11:21

    Lijkt me mega lekker!

  • Reply Bryan Blaes 4 januari 2018 at 11:24

    Lijkt mij een heel lekker gerechtje! Helaas ben ik geen keukenprins.

    • Reply The lemon kitchen 4 januari 2018 at 12:06

      Hoi Bryan, je hoeft hier een keukenprins voor te zijn. Het is een makkelijk recept waarin je eigenlijk alleen maar de hummus met avocado mengt en de groente in de oven schuift. Laat je het ons weten als je het recept toch probeert te maken?:-)

  • Reply Saskia 4 januari 2018 at 12:07

    dit lijkt me heerlijk!! sowieso de laatste tijd de avocado’s ontdekt. Jummiie!!

  • Reply Beau Bewust 4 januari 2018 at 18:31

    Dit ziet er echt heeeeerlijk uit!

  • Reply lodi 5 januari 2018 at 10:37

    Wat heerlijk, ik koop hummus eigenlijk altijd. Ik sla he lijstje even op, ga i het van de week maken, Yummie

  • Reply Lazy Bird 5 januari 2018 at 11:40

    Lekker EN Vegan, top dus!

  • Reply Grace 5 januari 2018 at 11:44

    Oh dat ziet er lekker uit! Ik ben sinds vorig jaar dol op avocado (waar een vakantie naar een land vol avocado al niet goed voor is). Maar.. wat is eigenlijk alfalfa? #kookkluns

    • Reply Jadis Schreuder 5 januari 2018 at 15:07

      Hoi Grace! Alfalfa is een kiemgroente en ziet er uit als mini taugé. Qua smaak zijn ze wat fris en hebben een hartige nasmaak. Wordt veel gebruikt als garnering maar is ook lekker! Verkrijgbaar bij de AH bijvoorbeeld 🙂

  • Reply Me over ME 5 januari 2018 at 11:51

    Dat lijkt me erg lekker en makkelijk om te maken. Met een beetje voorbereiding gaan ze zo in de koelbox voor onze tocht door de woestijn. En de hummus…die haal ik hier bij mijn favoriete lokale souq.

    • Reply Jadis Schreuder 5 januari 2018 at 15:09

      Leuk! We zijn benieuwd wat je er van vindt, laat je het ons weten als je het hebt gemaakt?

  • Reply Lynn 5 januari 2018 at 14:00

    Ziet er heel lekker uit. Dit receptje ga ik opslaan!

  • Reply Kevin 5 januari 2018 at 18:33

    Klinkt erg goed en ziet er ook lekker uit! Maar ik vind hummus altijd een beetje droog in de mond. Wel lekker healthy dit recept

  • Reply Anne - Travelgoodies.nl 5 januari 2018 at 18:40

    Oh dit ziet er lekker uit! Ga ik een x proberen.

  • Reply Neeltje | Thoughts in Style 5 januari 2018 at 21:54

    Dit ziet er echt te lekker uit! Nu wil ik dit zeker een keertje maken 🙂

    • Reply Jadis Schreuder 6 januari 2018 at 12:26

      Leuk Neeltje! Laat je het ons weten als je het hebt gemaakt?

  • Reply Wanda 6 januari 2018 at 12:40

    Bedankt voor het recept! Avocado lusten we allebei wel maar toch gebruik ik het nooit omdat ik er geen recepten van heb. Dit ga ik zeker uitproberen!

  • Reply hernameiseva 6 januari 2018 at 14:10

    Dit lijkt me echt zo lekker! Ben dol op gegrilde groenten (en dan vooral paprika), dus laat maar komen 😀

  • Reply lauraboogers 11 januari 2018 at 15:57

    Mmm ziet er echt heerlijk uit! Perfect om eens te maken thuis voor lunch, nu ik toch vanuit huis werk;)

  • Reply Marjolein (@goedhardt) 12 januari 2018 at 11:21

    Oh lekker, je weet je recepten altwijd weer prachtig vorm te geven . Lekker hoor! Ik krijg er spontaan trek in!

  • Reply Marjolein (@goedhardt) 12 januari 2018 at 11:22

    Ohh dat ziet er heel erg lekker uit, ook weer een prachtige foto waardoor het water me in de mond loopt. En ook zo gezond

  • Geef een reactie