foodyboxtrein

All you need is food event

Op 10 december had ik een leuk evenement op de planning, namelijk het All you need is food event van Kroon op het werk. Een evenement waar we konden kiezen voor een lezing  naar keuze, lekkere hapjes konden proeven van verschillende merken en optioneel nog uit eten bij restaurant de vijfde smaak. Verschillende foodbloggers verzamelden zich in Koog aan de Zaan bij het restaurant de vijfde smaak.  Een dag vol culinaire inspiratie, netwerken en gezelligheid!

Omdat ik wist dat we een hele grote foodybox mee zouden krijgen en omdat Koog aan de Zaan niet heel erg in de buurt is, had ik gevraagd of mee mocht rijden met iemand. Ook wel zo gezellig natuurlijk. Ik mocht mee rijden met Marleen van Eten uit de volkstuin. Zij woont bij mij in de buurt. Toen ik aankwam bij station Maarssen zag ik ook Hazel van Cookiecottage, gezellig, om vervolgens Tessa op te halen van Iamcookingwithlove. Hele auto vol dus. De TomTom had niet een hele goede berekening gemaakt, dus we waren veelste vroeg! Maar met een kopje thee of koffie en wat gezelligheid is de tijd zo om.

De verzamelplek

Het werd steeds voller.  Iedereen kreeg een fantastische kerstmuts. Robert van Kroon op het werk nam het woord, inmiddels was het restaurant overvol met alle bloggers. Vervolgens werd er iets verteld door één van de bedrijven, dit bedrijf vertelde wat over de Lee Kum kee saus. Ik was al bekend met deze oestersaus. Vervolgens ging iedereen naar de lezing waar hij of zij voor gekozen had. Ik ging naar mij collega en medeblogger Gereon.

Wat serveer je bij welk gerecht?

Gereon en ik werken bij het Grachtenatelier. Hier geven we kookworkshops en Gereon geeft ook wijnproeverijen. Op dit evenement vertelde hij over wijnen en wijn en spijs combinaties. Als eerste vertelde hij iets over hoe wijn vroeger werd gedronken. Deze werd namelijk gezoet met honing of met hars (Griekenland). Vroeger werd wijn ook muf, dit kwam omdat er toen nog geen sulfiet aan toegevoegd werd. Snel opdrinken dus! Verder gaf hij nog wat tips over het serveren van wijn bij bepaalde gerechten. Een mollige (stevige, ronde) witte wijn past bijvoorbeeld prima bij een een risotto met gegrilde groenten. Nog meer informatie over wijn en spijs combinaties? Ga even naar de blog van Gereon, hij serveert bij al zijn gerechten wel een lekkere wijn.

Foto: Kroon op het werk
Foto: Kroon op het werk

Hapjes & Boxen

Na de lezingen gingen we naar buiten. Daar waren stands gebouwd met allemaal lekkere hapjes. Als eerste kwam ik bij Hottie sambal van Sita Danser. Zij had een heerlijke eiersalade gemaakt, maar deed voor mij nog extra peper erop. Vervolgens kwam ik binnen bij Cow Under, zij importeren betere kwaliteit rundvlees. Ze maakten voor ons een spiesje met gegrild flapmeat, echt smullen. Na alle hapjes kregen we de foodybox met al het lekkers erin. Daarnaast ging ik nog met een paar andere bloggers eten bij het restaurant de vijfde smaak. Waar wij een umami amuse kregen (erg lekker) en waar we linzen met eend kregen (smullen!).

De producten waar ik iets mee ga maken:

 • Ton’s truffelmayonaise – Een biologische mayonaise met een een vleugje truffel
 • Artisan Freekeh – Een nieuw supergraan met een nootachtige smaak
 • Lee Kum Kee – De wereldberoemde oestersaus van de uitvinder Lee Kum Kee. Een hoofdrolspeler in de traditionele Chinese keuken.
 • Hottie sambal – Natuurlijke sambals vrij van chemische conserveringsmiddelen. Moet wel in de koelkast bewaard worden.
 • Simply spices – Twee soorten kruiden : Ras el hanout en five spices. De mixen zijn vrij van de 24 meest voorkomende allergenen en toegevoegde e-nummers.
 • Kleinste soepfabriek – Afrikaanse pindasoep
 • Visbureau – Het Visculinair Kookboek een kookboek die je helpt bij de bereiding van vis met lekkere, maar ook gemakkelijke recepten.
 • Droomtomaten – Tomaten met een zoete smaak, een mooie kleur en een stevige bite.

foodyboxtrein

Na het gezellige event in Koog aan de Zaan, werd het tijd voor de terugrit. Gelukkig kon ik een stuk meerijden, maar vanaf Rotterdam ging ik met de trein. Met een gigantische box. De komende week en misschien nog wel langer, zul je recepten zien met producten uit de box.

1 Comment

 • Reply Kim 24 januari 2015 at 19:18

  Wat een leuk event om mee te maken. Lijkt me super om dit soort workshops te doen. Wil zelf graag meer leren over koken.

 • Geef een reactie